0 Deljenj 523 Ogledov

Z motoristom (37) je hudo, vanj je trčil tovornjak

26. July, 2021 23:48
523 Ogledov

V soboto, 24. julija ob 8.40 uri, se je izven naselja Solkan na glavni cesti Solkan – Plave (blizu gostinskega objekta na Dolgi njivi) zgodila prometna nesreča III. kategorije zaradi nepravilne smeri vožnje 38-letnega voznika tovornega avtomobila.

Dean Božnik s PU Nova Gorica: »V prometni nezgodi je bila ena oseba, in sicer 37-letni voznik motornega kolesa, državljan Češke, huje telesno poškodovan. Po sedaj zbranih je voznik tovornega vozila peljal po glavni cesti iz naselja Plave proti Solkanu. Ko je z vozilom pripeljal do dela ceste, kjer poteka vozišče v desni pregledni ovinek, 38-letni voznik ni vozil po desnem smernem vozišču glede na dovoljeno smer vožnje. S tovornim vozilom je zapeljal levo preko ločilne neprekinjene črte na nasprotno smerno vozišče. V tistem trenutku je iz nasprotne smeri pravilno po desnem smernem vozišču pripeljal češki motorist, ki se je z motornim kolesom umikal desno, proti robu vozišča, da bi preprečil trčenje s tovornim vozilom. Kljub temu je med vozili prišlo do čelnega trčenja, in sicer je voznik tovornega vozila s prednjim levim delom vozila trčil v prednji del motornega kolesa. Češkega motorista je po trčenju vrglo preko vetrobranskega stekla tovornega vozila na vozišče, kjer je huje telesno poškodovan obležal. Po nesreči so na kraju poleg policistov posredovali tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so na kraju nudili pomoč poškodovanemu motoristu.«

Poškodovanca so reševalci z reševalnim vozilom najprej odpeljali v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici, zatem pa so ga prevzeli člani dežurne ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika in ga prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Policisti Postaje prometne policije so v nadaljevanju postopka 38-letnemu povzročitelju nezgode odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal, da je bil pod vplivom alkohola, zato mu je bil odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. O hudi nesreči je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici).

Več iz te kategorije