0 Deljenj 1394 Ogledov

ATLETICO MADRID OSVOJIL EVROPSKO LIGO Oblak do svojega prvega evropskega naslova, junak Griezmann

16. May, 2018 23:17
1394 Ogledov
AFP

LYON – Nogometaši madridskega Atletica so zmagovalci Evropske lige. V finalu v Lyonu so premagali Marseille s 3:0 (1:0). Za Atletico, pri katerem je slovenski reprezentančni vratar branil vso tekmo, je to tretji naslov v tem tekmovanju v zadnjih osmih letih, za Oblaka pa prva evropska klubska lovorika.

Oblak je v tretjem poskusu le prišel do prve evropske klubske lovorike. Potem ko je v sezoni 2013/14 že igral v finalu nogometne Evropske lige z Benfico in dve sezoni pozneje v finalu Lige prvakov z Atletico Madridom, je zdaj tudi po levjem deležu francoskega reprezentanta Antoina Griezmanna le osvojil tako želeni naslov.

Griezmann je v 21. minuti takoj kaznoval napako Francozov, ki so izgubili žogo na svoji polovici, tako da je francoski napadalec prišel sam pred Steva Mandandaja in zanesljivo zadel za 1:0. V 49. minuti so Španci, ki jih zaradi kazni tokrat ni vodil Diego Simeone, podvojili prednost v deževnem Lyonu. Griezmann se je lepo odkril v kazenskem prostoru, prišel do žoge in jo spodkopal čez Mandandaja za 2:0. V 53. minuti je Diego Godin po kotu z glavo le za nekaj centimetrov zgrešil vodstvo s 3:0. V 89. minuti pa so Španci postavili piko na i zmagi, ko je Gabi zadel malce z desne strani z dobrih desetih metrov.

Z osvojenim evropskim naslovom se je tako pridružil nekdanjemu selektorju Slovenije Srečku Katancu, ki je v sezoni 1989/90 s Sampdorio v finalu takratnega pokala pokalnih zmagovalcev po podaljšku premagal Anderlecht. Katanec je sicer igral tudi v finalu pokala Uefa s Stuttgartom in Lige prvakov s Sampdorio.

V samostojni Sloveniji je v finalu lige prvakov igral tudi Zlatko Zahovič, ki je izgubil finale Lige prvakov v dresu Valencie v sezoni 2000/01 po enajstmetrovkah proti Bayernu.

 

Več iz te kategorije