0 Deljenj 3152 Ogledov
© Milan Kučan je Forum 21 ustanovil z razvpitimi tajkuni in estradniki, danes se prikazuje kot kralj ulice in kaže svoj primat nad kolesarskim protestniškim gibanjem.

Tretjina nehala plačevati za Kučana, Foruma 21 ni več

17. July, 2021 8:54
3152 Ogledov

Milan Kučan je likvidiral Forum 21, je razvidno iz poslovnega registra. Bil je njegov edini predsednik. Programskemu svetu krožka, v katerem so modrovali Niko Toš (predsednik), Danica Purg, Lojze Sočan, Bojko Bučar, Stojan Petrič, Slavko Pregl, Zdenko Roter, Sasha Goldman in Mirjana Ule so očitno pošle ideje in volja za financiranje Kučanovega krožka. Leta 2004 pompozno ustanovljeni Forum 21, so člani upravnega odbora – pod Kučanovo taktirko so v njem igrali Slavko Pregl, Božo Kovač, Jaro Berce, Janez Bohorič, Sandi Češko, Marta Kos Marko, Miha Ribarič, Janez Škrabec, Igor Saksida, Maks Tajnikar in Franc Zalar – potopili v letnem poročilu za leto 2020 s priročnim izgovorom in dežurnim krivcem: “Zaradi epidemiološke situacije v državi in z njo povezanimi vladnimi ukrepi ter slabe finančne situacije, v kateri se je znašlo duštvo, upravni odbor in programski svet nista podala predlogov v zvezi s planom delovanja društva v letu 2021. Sredi decembra 2020 (18. 12. 2020) so bili vsi člani Društva Forum 21 seznanjeni s predlogom upravnega in nadzornega odbora o tem, da bi društvo prenehalo delovati. Dne 15. 1. 2021 je skupščina društva z več kot dvotretinjsko večino sprejela sklep, da društvo preneha delovati.”

Ajpes sicer razkriva, da se je zadnje leto za tretjino skrčila višina vplačanih članarin za Kučanov krožek, s 3.820 evrov v letu 2019 na 2.860 evrov lani.

Vir: Ajpes.

Zadnja leta pa je Forum zaključeval v rdečih številkah.

 

Forum 21 je bil registriran 14. maja 2004, ko so se v Cankarjevem domu pred Kučanom klanjali in kamerami drenjali številni razvpiti tajkuni Zoran Janković, Bruno Korelič, Herman Rigelnik, Srečko Meh, Janez Pergar, Črt Mesarič, Miloš Kovačič, Tone Turnšek, Bine Kordež, Miran Goslar, Niko Toš, Bojko Bučar, Zdenko Roter, Ljubo Bavcon, Dušan Nećak, Božo Repe, Mirjana Ule, Lojze Sočan, Lev Kreft, Lucija Čok, Andrej Košak, Gojmir Lešnjak, Vita Mavrič, Peter Božič, Saša Pavček, Mitja Rotovnik, Polona Vetrih, Evald Flisar, Janez Kocijančič, Danica Purg, Tone Vogrinec, Marko Kosin, Marko Bulc, Ivo Daneu, Franci Kek, Franci Pivec, Božo Zorko, Dino Pucer, Miloš Prosenc, Vasja Predan, Emil Zakonjšek, Primož Hainz, Silvo Komar, Tjaša Andrée Prosenc, Meta Dobnikar, Zoran Predin, …

V dneh pred sprejetjem odločitve o potopu Foruma 21 so Kučana obiskovali razvpiti somišljeniki.

https://intelligent-chebyshev.65-108-229-32.plesk.page/skandal/foto-kaj-se-je-pod-vecer-dogajalo-pri-milanu-kucanu-opazen-janez-zemljaric/

Več iz te kategorije