0 Deljenj 669 Ogledov

Za soboto zaradi padavin Arso izdal opozorilo

17. July, 2021 7:43
669 Ogledov

Danes bo oblačno s padavinami, deloma nevihtami, ki bodo pogostejše v vzhodnih in jugovzhodnih krajih. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 25, na Primorskem do 28 °C. Izdali so tudi opozorilo.

Opozorilo

V vzhodni in jugovzhodni Sloveniji lahko do sobote zvečer ob nalivih pade od 50 do 80 litrov dežja na m2, ob tem so možna razlivanja hudourniških vodotokov.

Jutri bo še spremenljivo s krajevnimi padavinami, več jih bo v vzhodni polovici države. Pihal bo severovzhodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 18, ob morju do 21, najvišje dnevne od 23 do 27, na Primorskem do 30 °C.

Obeti. Do ponedeljka zjutraj bo dež povsod ponehal, čez dan bo pretežno jasno. Tudi v torek bo prevladovalo sončno vreme, popoldne pa bo v severnih krajih možna kakšna ploha ali nevihta. Oba dneva bo še pihal šibak severovzhodni veter.

Vremenska slika. Višinsko jedro hladnega zraka se je pomaknilo nad osrednji Jadran. Nad naše kraje s severovzhodnimi vetrovi v višinah priteka zelo vlažen in nestabilen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo spremenljivo oblačno s pogostimi padavinami, vmes bodo tudi nevihte s krajevnimi nalivi. Največ dežja bo v krajih jugovzhodno od nas. Pihal bo severovzhodnik, ob Jadranu šibka burja.

Jutri bo spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami. Še bo pihal severovzhodnik, ob Jadranu šibka burja.

Radarska slika prikazuje, kje lahko danes pričakujejo najbolj obilne padavine.

Več iz te kategorije