0 Deljenj 4393 Ogledov
© Člani upravnega odbora DNS, ki skuša vplivati na sodišče. Med njimi tudi toženi Primož Cirman, znan po kreativnih davčnih prijemih, s katerimi v Sloveniji ustvarja davčno oazo. Foto: Posnetek strani.

Totalitarni pozivi iz novinarskega ceha: Laži in sumljivi davčni manevri njihovih članov jih ne motijo, skušajo vplivati na sodišče

26. September, 2020 13:37
4393 Ogledov

Totalitarnim težnjam delu slovenskega medijskega prostora ni videti konca. Včeraj so v Društvu novinarjev Slovenije (DNS), katerega predsednica je Petra Lesjak Tušek, v javnost poslali zapis, v katerem so napadli boj ddr. Roka Snežiča zoper laži, ki so jih v zapisih o njem objavljali Vesna Vuković, Primož Cirman in Tomaž Modic. Snežič je, spomnimo, krenil po demokratični poti in vložil zasebne tožbe zoper avtorje. Snežič je laži našel v več zapisih omenjenih, zato je sprožil dvanajst postopkov.

Posnetek strani DNS.

Društvo novinarjev Slovenije, član upravnega odbora katerega je tudi Cirman, ki je tako društvo uporabil za svojo osebno korist, je včerajšnji zapis končalo s totalitarnim pozivom sodišču, naj “pregon zavrže,” kot je razvidno iz priloženega posnetka strani zapisa, objavljenega na spletni strani DNS.

Snežič, ki je že pred časom za naš portal dejal, da se srečanja s pisci na sodišču veseli, je, ko smo ga vprašali, kako komentira zapis DNS, dejal: “Društvo novinarjev Slovenije sodišču diktira, naj pregon zoper člane njihove sekte zavrže. Če bi se to zgodilo, bom razočaran, da pri nas pravosodju vlada globoka država.”

O vloženih kazenskih ovadbah in povezavah Vukovićeve z vidnimi predstavniki globoke države je v začetku avgusta spregovoril za naš portal. Članek je dostopen na spodnji povezavi.

Davčni strokovnjak Snežič je sicer pred časom opozoril na dvomljivo poslovanje Vukovićeve, Cirmana in Modica in izračunal, da so v Sloveniji ustvarili davčno oazo, ko so v štirih letih mimo davčne blagajne spravili kar 151.200,00 evrov. Več v članku na povezavi.

Nekaj dni kasneje je davčni strokovnjak Ivan Simič opozoril še na eno podjetje, ki ga, kadar ne piše o Snežiču, vodi Vukovićeva, in posluje na enak, davčno vpršljiv način. Doživel je izbris in blokado, o čemer smo poročali na povezavi.

In medtem ko DNS finančne stranpoti njihovih funkcionarjev očitno ne ganejo, so bili pred slabima dvema letoma podaljšana roka politike Marjana Šarca, ko je skušal medijsko krajino osiromašiti za pluralnost in finančno uničiti sebi nenaklonjene medije.

Zanimivo, medij, za katerega pišejo Cirman, Vukovićeva in Modic, danes na naslovnici promovira Šarca. In Šarec na omrežju Twitter promovira ta medij.

 

Več iz te kategorije