0 Deljenj 2294 Ogledov 1 Comments

Izpoved reševalcev, ki niso mogli do tragedije na avtocesti: “O bolečini in žalosti ni potrebno izgubljati besed”

26. September, 2020 20:26
2294 Ogledov 1

Ob tragediji, v kateri je včeraj na primorski avtocesti ugasnilo življenje otroka (7), njegova mati pa se v bolnišnici bori za življenje, medtem ko drugi otrok v avtomobilu k sreči ni huje poškodovan, so danes reševalci objavili pretresljive podrobnosti.

 

Reševalci pišejo o bolečini in žalosti in razkrivajo vzroke tragedije.

Nesprejemljivo je, da vozniki navodil ne upoštevajo.

V zgolj nekaj minutah je na avtocesti prišlo do kar treh prometnih nesreč. Prva se je pripetila ob 14.45, ko je na avtocesti med Logatcem in Vrhniko, občina Logatec, v smeri Ljubljane osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo in obstalo na odstavnem pasu. Gasilci PGD Stara Vrhnika, Cerknica in Dolnji Logatec so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine. Reševalci NMP Postojna so poškodovanca oskrbeli na kraju. Primorska avtocesta je bila zaradi nesreč med Logatcem in Vrhniko več ur zaprta v smeri proti Ljubljani.

Ob 14.48 je na avtocesti med Logatcem in Vrhniko, občina Logatec, v smeri Ljubljane osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci PGD Stara Vrhnika, Cerknica in Dolnji Logatec so zavarovali kraj nesreče, pomagali reševalcem NMP Logatec, Cerknica in Postojna pri oskrbi ponesrečenca, odklopili akumulator in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine. Reševalci so poškodovanca na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana. Primorska avtocesta je bila zaradi nesreč med Logatcem in Vrhniko več ur zaprta v smeri proti Ljubljani.

Nesreča, v kateri je ugasnilo otroško življenje, se je pripetila ob 14.49, ko je na avtocesti med Logatcem in Vrhniko, občina Logatec, v smeri Ljubljane tovorno vozilo naletelo na osebno vozilo.

Več iz te kategorije