0 Deljenj 238 Ogledov
© facebook

Škandal odnesel tatinskega poslanca LMŠ Krajčiča, Šarec pa ne zna pojasniti, kako se troši proračunski denar

14. februar, 2019 9:02
238 Ogledov

Po našem včerajšnjem razkritju, da je poslanec Liste Marjana Šarca Darij Krajčič med parlamentarno sejo kradel v bližnji trgovini – na povezavi lahko prisluhnete posnetku, kjer je vse opisal – ta danes odstopa. Kaj o njegovem dejanju meni predsednik stranke LMŠ in vlade Marjan Šarec, še ne vemo, ker na vprašanje, ali se mu Krajčič še zdi primeren za poslanca in ostala, ki smo jih objavili tukaj, še ni odgovoril. Iz kabineta so zjutraj sporočili, da bo odgovorila stranka: “Spoštovani, stranka LMŠ, katere predsednik je premier Marjan Šarec, sklicuje za danes ob 10. uri tiskovno konferenco, kjer boste lahko prejeli oziroma slišali vsa pojasnila glede vaših navedenih vprašanj.” Ker smo Marjana Šarca spraševali, ali se njemu kot predsedniku stranke zdi Krajčičevo dejanje za poslanca primerno, se s pojasnilom nismo zadovoljili, kar smo jim pojasnili: “Spoštovani, po stališču sprašujemo Marjana Šarca, ljudi gotovo zanima, kaj meni človek, ki je predsednik vlade, ne stranka LMŠ, zato pričakujemo njegova pojasnila.” Vprašanje, ali je Kračič odstopil sam, ali mu je tako naročil vodja poslanske skupine Brane Golubović, ali predsednik stranke Marjan Šarec, ni nepomembno.

Ampak, to ni edino vprašanje, na katero Šarec, oziroma njegov kabinet, ni sposoben odgovoriti. Očitno v njegovem kabinetu nimajo pojma, kako se porablja proračunski denar. Pa tega ne priča zgolj rebalans proračuna, ki so ga spisali na vladi, ampak na vprašanje, zakaj Kabinet predsednika vlade RS stranki predsednika vlade Marjana Šarca Listi Marjana Šarca vsak mesec nakaže približno 84 evrov, in kakšna je pravna podlaga za taka nakazila.

Kot je razvidno iz objavljenega dokumenta, čakamo na pojasnilo že od prejšnjega torka, torej devet dni. Torej, če pogledate v spornje faksimile, od dne, ko je LMŠ iz proračunske postavke Kabinet predsednika vlade Republike Slovenije dobila zadnje nakazilo.

Lista Marjana Šarca je doslej prejela za 425 evrov takih nakazil, kar je že več, kot neto minimalna plača, ki znaša 667 evrov.

Precej bizarno je bilo, ker očitno v kabinetu ne vedo, kaj plačujejo, predvsem pa ne znajo pojasniti, zakaj plačujejo, ko se je v ponedeljek ta teden, po skoraj tednu dni, odkar smo postavili vprašanji, oglasil predstavnik LMŠ za odnose z javnostmi iz parlamenta, da pripravljajo odgovore.

Tudi njihovih doslej še nismo prejeli. Predvsem pa nismo spraševali prejemnika sredstev, ampak plačnika, ki 84 evrov vsak mesec porabi iz proračuna, v katerega plačujemo državljani.

V četrtek, 14.2.2019, so iz Šarčevega kabineta, po devetih dneh, poslali tak zapis: “Spoštovani, spodaj omenjeni znesek se nanaša na mesečno plačilo članarine člana Liste Marjana Šarca. Znesek se odvede od mesečne plače plačnika. Z lepimi pozdravi, Odnosi z javnostmi

Mogoče vas bo zanimalo

Voznik tovornjaka umrl med vožnjo
Črno
7 Ogledov
Črno
7 Ogledov

Voznik tovornjaka umrl med vožnjo

bogdan sajovic - 22. februar, 2019 12:55

Danes zjutraj je bil za nekaj časa zaprt predor Karavanke, saj so policisti obravnavali smrt voznika tovornjaka. Ni šlo za nesrečo, voznik je med vožnjo skoz predor…

Nasekana pokala po okolici
Črno
10 Ogledov
Črno
10 Ogledov

Nasekana pokala po okolici

bogdan sajovic - 22. februar, 2019 12:52

Včeraj popoldne so vznemirjeni občani klicali policijo, češ, da na več lokacijah v okolici Kranja odmevajo streli. Policisti so se zato najprej napotili v Stražišče, kjer so…

Drevo pokopalo traktor in voznika
Črno
7 Ogledov
Črno
7 Ogledov

Drevo pokopalo traktor in voznika

bogdan sajovic - 22. februar, 2019 12:41

Včeraj sta se na območju PU Celje zgodili dve nesreči pri delu v gozdu, v katerih sta bila poškodovana dva delavca. Na območju Mute je enainštiridesetletnik s…

Več iz te kategorije

Iskalna akcija na Kolpi
Črno
34 Ogledov
34 Ogledov

Iskalna akcija na Kolpi

User One - 22. februar, 2019 10:21
Intervencija v Planici, padel je skakalec
Črno
118 Ogledov
118 Ogledov

Intervencija v Planici, padel je skakalec

User One - 22. februar, 2019 9:12
Slovenska vojska pomagala novorojenčku
Črno
277 Ogledov
277 Ogledov

Slovenska vojska pomagala novorojenčku

User One - 21. februar, 2019 17:32
Zaradi naglega zaviranja hudo poškodovana najstnica
Črno
18 Ogledov
18 Ogledov

Zaradi naglega zaviranja hudo poškodovana najstnica

bogdan sajovic - 21. februar, 2019 13:28