0 Deljenj 604 Ogledov
© facebook

Škandal odnesel tatinskega poslanca LMŠ Krajčiča, Šarec pa ne zna pojasniti, kako se troši proračunski denar

14. februar, 2019 9:02
604 Ogledov

Po našem včerajšnjem razkritju, da je poslanec Liste Marjana Šarca Darij Krajčič med parlamentarno sejo kradel v bližnji trgovini – na povezavi lahko prisluhnete posnetku, kjer je vse opisal – ta danes odstopa. Kaj o njegovem dejanju meni predsednik stranke LMŠ in vlade Marjan Šarec, še ne vemo, ker na vprašanje, ali se mu Krajčič še zdi primeren za poslanca in ostala, ki smo jih objavili tukaj, še ni odgovoril. Iz kabineta so zjutraj sporočili, da bo odgovorila stranka: “Spoštovani, stranka LMŠ, katere predsednik je premier Marjan Šarec, sklicuje za danes ob 10. uri tiskovno konferenco, kjer boste lahko prejeli oziroma slišali vsa pojasnila glede vaših navedenih vprašanj.” Ker smo Marjana Šarca spraševali, ali se njemu kot predsedniku stranke zdi Krajčičevo dejanje za poslanca primerno, se s pojasnilom nismo zadovoljili, kar smo jim pojasnili: “Spoštovani, po stališču sprašujemo Marjana Šarca, ljudi gotovo zanima, kaj meni človek, ki je predsednik vlade, ne stranka LMŠ, zato pričakujemo njegova pojasnila.” Vprašanje, ali je Kračič odstopil sam, ali mu je tako naročil vodja poslanske skupine Brane Golubović, ali predsednik stranke Marjan Šarec, ni nepomembno.

Ampak, to ni edino vprašanje, na katero Šarec, oziroma njegov kabinet, ni sposoben odgovoriti. Očitno v njegovem kabinetu nimajo pojma, kako se porablja proračunski denar. Pa tega ne priča zgolj rebalans proračuna, ki so ga spisali na vladi, ampak na vprašanje, zakaj Kabinet predsednika vlade RS stranki predsednika vlade Marjana Šarca Listi Marjana Šarca vsak mesec nakaže približno 84 evrov, in kakšna je pravna podlaga za taka nakazila.

Kot je razvidno iz objavljenega dokumenta, čakamo na pojasnilo že od prejšnjega torka, torej devet dni. Torej, če pogledate v spornje faksimile, od dne, ko je LMŠ iz proračunske postavke Kabinet predsednika vlade Republike Slovenije dobila zadnje nakazilo.

Lista Marjana Šarca je doslej prejela za 425 evrov takih nakazil, kar je že več kot pol neto minimalne plače, ki znaša 667 evrov.

Precej bizarno je bilo, ker očitno v kabinetu ne vedo, kaj plačujejo, predvsem pa ne znajo pojasniti, zakaj plačujejo, ko se je v ponedeljek ta teden, po skoraj tednu dni, odkar smo postavili vprašanji, oglasil predstavnik LMŠ za odnose z javnostmi iz parlamenta, da pripravljajo odgovore.

Tudi njihovih doslej še nismo prejeli. Predvsem pa nismo spraševali prejemnika sredstev, ampak plačnika, ki 84 evrov vsak mesec porabi iz proračuna, v katerega plačujemo državljani.

V četrtek, 14.2.2019, so iz Šarčevega kabineta, po devetih dneh, poslali tak zapis: “Spoštovani, spodaj omenjeni znesek se nanaša na mesečno plačilo članarine člana Liste Marjana Šarca. Znesek se odvede od mesečne plače plačnika. Z lepimi pozdravi, Odnosi z javnostmi

Mogoče vas bo zanimalo

Slovenski glasbeni svet ovit v žalost, poslovil se je avtor Tiste črne kitare, za njim ostaja Iz Goričkega v Piran
Bulvar
57 Ogledov
Bulvar
57 Ogledov

Slovenski glasbeni svet ovit v žalost, poslovil se je avtor Tiste črne kitare, za njim ostaja Iz Goričkega v Piran

User One - 21. avgust, 2019 21:41

Slovenska glasbena scena se poslavlja od enega svojih junakov. Umrl je Miro Tomassini, dolgoletni kitarist Vlada Kreslina, ki je bil tudi soavtor mnogih njegovih uspešnic. Pot sta skupaj pot začela…

Vijugal počasi in nesigurno, ko so ga ustavili, so ugotovili, kaj je storil leta 2016
Ljudje
28 Ogledov
Ljudje
28 Ogledov

Vijugal počasi in nesigurno, ko so ga ustavili, so ugotovili, kaj je storil leta 2016

User One - 21. avgust, 2019 21:16

"Policisti PP Rače so v ponedeljek, 19. 8. 2019, ob 14.00 v Račah opazili voznika osebnega vozila znamke Opel Vectra, ki je po vozišču vozil zelo počasi…

Popikale so jo čebele, potem je padla z lestve
Črno
33 Ogledov
Črno
33 Ogledov

Popikale so jo čebele, potem je padla z lestve

User One - 21. avgust, 2019 18:03

Ob 15.31 so v Šmihelu pri Pivki v občini Pivka, čebele popikale osebo, ki je nato še padla iz lestve in se poškodovala. Na zahtevo NMP Postojna…

Več iz te kategorije