0 Deljenj 1850 Ogledov

Poslanci LMŠ kradejo v Mercatorju, SMC pa ima v Mercatorju človeka za 18.000 evrov na mesec, ki pazi da ga ne ukradejo Hrvatje

14. February, 2019 11:25
1850 Ogledov
© Foto: Twitter

Nekaterim se po včerajšnjem razhodu predsednika LMŠ Marjana Šarca s predsednikom SMC Mirom Cerarjem in predsednico SAB Alenko Bratušek pri vprašanju skupne evropske liste zdi dokaz premoči Šarca nad koalicijskima partnerjema. Vsem tem svetujemo, naj preberejo naslednji zapis in razmislijo še enkrat, ali gre dejansko za pomembno vprašanje?

Nekaj dejstev. Lani maja je Škandal24 prvi objavil dopisovanja okoli makete drugega tira, skozi katero je takratni predsednik vlade Miro Cerar po informacijah naših virov ob pomoči operativca Jureta Lebna proračunski denar prekanaliziral za kampanjo stranke SMC. Izbrali so dražjega ponudnika, ne pozabimo. Jure Leben je takrat zapisal, da bo odločil in prevzel odgovornost, na dan kriminalistične preiskave je po vrnitvi dejal, da se ne čuti odgovornega, kar podrobneje opisujemo tukaj.

Reakcija predsednika vlade Marjana Šarca, ki je ministra SMC zaščitil z dejansko tako nespametno izjavo, kot je bilo priznanje njegovega poslanca, da je kradel v trgovini, je vznemirila celo bivšega ministra za pravosodje Aleša Zalarja, na twitter je zapisal.

Zalarjev zapis razkriva, da Šarec očitno razpolaga z informacijami, s katerimi ne bi smel. Če bi sistem deloval kot mora in bi organi pregona delovali nepolitičo oziroma neodvisno. Zaradi Šarčeve izjave, na katero opozarja Zalar, se upravičeno odpira vprašanje, ali Šarec deluje mimo okvirov, ki jih določa zakon? Če je tako, bo moral po poti Krajčiča.

In če se vrnemo h Krajčiču. V Mercatorju je poslanec ukradel par evrov vreden sendvič. Medtem pa ima stranka SMC v Mercatorju še vedno pooblaščenca Gregorja Planteua, ki ga je izbral Zdravko Počivalšek in je plačan mesečno 18.000 evrov. Bruto. Zato, da pazi, da Hrvatje ne bi ukradli Mercatorja. Reče se mu sicer vladni pooblaščenec. Res pa je, da so tudi v SMC pričeli z ventilatorjem, ki ga je mimo blagajne v Bauhausa odnesel takratni državni sekretar Andrej Špenga.

Ste prepričani, da je v vladi LMŠ močnejša od SMC?

 

 

Več iz te kategorije