0 Deljenj 1627 Ogledov

RTV Slovenija žarišče koronavirusa: V Ljubljani potrjena okužba pri treh osebah

26. June, 2020 16:01
1627 Ogledov

“Pri treh osebah, zaposlenih na RTV Slovenija, je bila potrjena okužba s koronavirusom (covid-19), in sicer v Ljubljani,” so nam iz javne RTV hiše odgovorili na vprašanja generalnemu direktroju Igorju Kaduncu.

Kadunca smo spraševali

Spoštovani gospod Kadunc,

glede okužbe s Covid-19, ki so bile potrejne pri sodelavcih RTV Slovenija, vas danes do 15. ure prosimo za naslednja pojasnila:
– Kakšne ukrepe ste sprejeli za preprečitev širjenja okužb v hiši?
– Ali bodo programi, ki jih izdaja medijska hiša, ki jo vodite, še naprej spodbujali h kršenju prepovedi zbiranja in spodbujali udeleževanje na protestih?

In prejeli še naslednja pojasnila:

“V skladu z notranjim protokolom, ki sledi navodilom Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), smo ob tem ustrezno ukrepali. Prostore, v katerih so osebe s potrjeno okužbo delale, smo takoj razkužili, v veljavi ostaja tudi ukrep, da prostore, v katerih se zadržuje več ljudi, redno razkužujemo. Ob tem smo uvedli tudi vse varnostne ukrepe, ki so že veljali v času epidemije, da bi preprečili možnost nadaljnje širitve. Zaradi tega so ostali doma tudi vsi tisti, ki so bili neposredno v stiku z okuženimi. Med drugim smo zaposlene ponovno spodbudili k zagotovitvi ustrezne razdalje med udeleženci, k delu od doma, k vzpostavitvi izmeničnega dela ekip itd., tako da verjamemo in si želimo, da bomo lahko ohranili predvideni program v neokrnjenem obsegu. Tokrat se širjenju okužbe z novim koronavirusom nismo izognili, kot rečeno pa smo ob tem ustrezno ukrepali. Razmere ves čas spremljamo in zaposlene o tem sproti obveščamo ter prilagajamo ukrepe.

Kar zadeva odgovor na 2. vprašanje, lahko odgovorimo le, da RTV Slovenija ni nikoli in tudi sedaj ne spodbuja h kršenju prepovedi zbiranja oziroma h kršenju katerih koli drugih predpisov, prav tako pa ne poziva k udeleževanju na protestih.”

Po informacijah naših virov iz hiše je žarišče virusa v informativnem programu, ki ga usmerja odgovorna urednica Manica Janežič Ambrožič.

Vprašanja smo naslovili tudi na direktorico televizije Natalijo Gorščak. A je očitno na dopustu, saj smo z njenega naslova prejeli odgovor: “Spoštovani! Zaradi odsotnosti boste odgovor prejeli kasneje. Če je kaj nujnega, mi napišite SMS na 051 *** ***. Natalija”

Zanimivo, da je funkcija direktorice televizije tako nepomembna, da ob dneh, ko te ni,  pošte zadnjo ne prejema avtomatsko v reševanje kdo drug.

Spletni slednik Covidu je danes ob objavi podatka, da je bilo v Sloveniji včeraj spet na novo okuženih 11 oseb, vprašal, kaj smo počeli 7 do 14 dni nazaj.


Več iz te kategorije