0 Deljenj 7197 Ogledov
"Prav veselim se jeseni, ko se bodo začele obravnave na sodišču, saj je sodišče sprejelo vseh enajst kazenskih ovadb in jim že dodelilo opravilne številke," pravi Rok Snežić o skorajšnjem srečanju z Vesno Vuković.

Rok Snežić: “Za razliko od gospe Vesne Vuković svoje izobrazbe ne skrivam, saj se je ne sramujem”

3. August, 2020 7:00
7197 Ogledov

Nedavno smo razkrili, da ima Vesna Vuković s portala Necenzurirano, kjer radi očitajo drugim izobrazbo, končano le srednjo šolo. Informacije, ki smo jih prejeli, smo pri njej sicer skušali preveriti, a gospa ni pripravljena povedati, katera je zadnja formalna stopnja izobrazbe, ki jo je pridobila, pač pa je zahtevala umik članka. Zato smo se pogovarjali z avtorjem dopisa ddr. Rokom Snežićem.

Vesna Vuković vam s kolegoma Tomažem Modicem in Primožem Cirmanom očita, da je eden izmed vaših doktoratov plagiat. Ali drži, da ste pred dnevi zagovarjali drugi doktorat in ste pridobil znanstveni naziv ddr. – dvojni doktor pravnih znanosti?
Res je. Pred štirinajstimi dnevi sem uspešno obranil drugi doktorat iz prava. Prvega sem v Sloveniji, drugega pa na pravni fakulteti v Banja Luki. Za razliko od gospe Vesne Vuković svoje izobrazbe ne skrivam, saj se je ne sramujem.

Zakaj ste napisali pismo o izobrazbi Vesne Vuković?
Zakaj pa ne bi? Vesna Vuković tedensko, včasih celo dnevno, o meni objavlja laži. Kakšni so njeni motivi, v resnici ne vem. Zanimivo bi bilo vedeti, kdo so njeni naročniki. Saj se mi zdi, da nisem edini, ki se to sprašuje, pogosto na družabnih omrežjih berem vprašanja, kdo je dejansko lastnik portala, kjer objavlja. In kdo ga financira. Viri mi pravijo, da se skrivaj prek državnih podjetij in omrežij globoke države financirajo iz proračuna, kar pa upam, da se bo le ustavilo, in bodo lovke pogoltnih stricev iz ozadja presekane. V to verjamem in sem siguren.
Predvsem pa sem pismo napisal, ker ne verjamem, da je Vukovićeva seznanjena s formalnim potekom visokošolskega izobraževanja. Gre za precej abstraktne zadeve in bojim se, da gospa sploh nima kapacitete tega razumeti. Zelo zanimivo bo, ko bomo razkrili, kdo piše njene članke o meni, kajti gospa ni dovolj izobražena, da bi se lahko spuščala na moj nivo.

Ste res zoper Vukovićevo in sodelavca vložili že enajst kazenskih ovadb?
Res je. In to samo v letošnjem letu, odkar je marca prevzel vodenje države Janez Janša. Dnevno ali tedenski objavljajo laži, neresnice in žaljive obdolžitve zoper novo, in priznati je treba, da v vseh pogledih nadvse uspešno vlado, njenega predsednika in vse sposobne ljudi, ki so karkoli povezani z njim. In prav veselim se jeseni, ko se bodo začele obravnave na sodišču, saj je sodišče sprejelo vseh enajst kazenskih ovadb in jim že dodelilo opravilne številke. Prav tako je višje sodišče določilo za pristojno Okrožno sodišče v Mariboru za vseh enajst postopkov, ki jih kot zasebni tožilec vodim proti tem trem kvazi novinarjem.

Ste davčni strokovnjak z licenco. Trdite, da je Vesna Vuković s sodelavci davčno oazo ustvarila kar v Sloveniji. Na podlagi česa?
To trdim na podlagi dokumentacije, ki so mi jo posredovali viri in je zakonito pridobljena. Sem pa celoten postopek, kako trije kvazi novinarji Vuković, Cirman in Modic goljufajo davkoplačevalce, že objavil na portalu Nova24tv. (Članek lahko preberete na povezavi:
https://nova24tv.si/slovenija/dr-rok-snezic-analizira-ali-se-novinarji-spletnega-medija-necenzurirano-si-izmikajo-placilu-davka/, op.p.).

V pismu trdite, da je Vesna Vuković povezana z Janezom Zemljaričem?
Viri so me opozorili, da Vukovićeva, kadar se ne ukvarja z menoj, vodi še podjetje, registrirano za montažo industrijskih strojev in naprav, trgovino na debelo z rudarskimi in gradbenimi stroji ter za geofizikalne meritve. Danes je direktorica, do lani je bila tudi lastnica. In to podjetje je imelo do pred nekaj dnevi v Ljubljani sedež v stavbi, kjer ima pisarno tudi Zemljarič in večkrat so ju videli skupaj. Prav tako viri navajajo, da naj bi bila Vukovićeva celo vrsto let intimna prijateljica Zemljariča. Očitno se ne ujemata zgolj po razmišljanju, ampak tudi po izgledu. Sicer pa se vsi spomnimo časov, ko je Vukovićeva prijateljevala s komunističnimi direktorji državnih podjetij z mobiteli. V nečem je že morala biti dobra.

 

Več iz te kategorije