0 Deljenj 1520 Ogledov

Obeta se huda ura, za polovico Slovenije prižgana najvišja stopnja alarma

3. August, 2020 14:59
1520 Ogledov

Danes in v noči na torek bodo reke zlasti na Gorenjskem, Koroškem, v Podravju in osrednji Sloveniji narasle do velikih pretokov, sporočajo z Agencije RS za okolje (Arso). Zaradi napovedanih neviht pa je v zahodni, južni in osrednji Sloveniji povečana tudi verjetnost pojavljanja zemeljskih plazov, so opozorili na Geološkem zavodu Slovenije.

Današnje vreme bo po podatkih Arsa namreč spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami, ki se bodo nadaljevale tudi v noč na torek. Vmes bodo tudi močnejši nalivi. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 25 stopinj Celzija, na Primorskem in na jugovzhodu do 28 stopinj.

V zahodni, južni in osrednji Sloveniji bodo ob nevihtah dolgotrajni nalivi, možni pa so tudi močnejši sunki vetra, predvsem na jugu pa tudi toča. Arso je že prižgal alarme za polovico Slovenije:

Deževno tudi v torek

Deževno vreme se bo nadaljevalo tudi v torek. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 19 stopinj Celzija, ob morju do 21 stopinj. Najvišje dnevne temperature pa bodo od 18 do 25, na Primorskem do 27 stopinj Celzija.

Več iz te kategorije