0 Deljenj 1147 Ogledov

Razvpita Dida, ki je umazala sodniško haljo, je nazaj; tokrat z odvetnico, ki se je fizično lotila novinarke

19. november, 2018 23:42
1147 Ogledov
© Posnetek RTV Slovenija

Razvpite črnolaske v rumeni obleki iz afere Prijatelji v stečaju, sodnice Dide Volk, ki se je zabavala s stečajnimi upravitelji (spomin na razvpito žurko si lahko osvežite z listanjem fotografij vrtnih zabav v galeriji zgoraj, iz katere je razvidno, da ji je družbo delala rdečelaska v zeleni Jelka Rozman), ne bomo nikoli pozabili. Personalni svet višjega sodišča je Volkovo kaznoval z negativno oceno, kar je leta 2013 ustavilo njeno napredovanje, Rozmanova pa je prejela celo pozitivno oceno brez ovir pri napredovanju. Obe sta ostali sodnici gospodarskega oddelka.

RTV Slovenija je takrat v prispevku, ki ga lahko pogledate na povezavi, poročala, da je afera “nedvomno pustila velik madež na sodniških togah.” Leta 2013 so poročali, da sta bili sodnici po nadzoru leta 2009 umaknjeni s stečajnih primerov. “Sodnici ne delata več na stečajnem oziroma insolvenčnem postopku. Sta še vedno na istem gospodarskem oddelku, vendar sodita v gospodarskih sporih,” je leta 2013 pojasnjeval predsednik ljubljanskega okrožnega sodišča Anton Panjan.

In v sredo bo taista Dida Volk predavala na konferenci računovodij, finančnikov in davčnikov 2018. Čeprav je Panjan za RTV Slovenija leta 2013 dejal, da Volkova, kot smo citirali, ne dela več ne delata več na stečajnem oziroma insolvenčnem postopku, se na spletni strani predstavlja kot sodnica, ki obravnava stečajne zadeve. V dokaz ponujamo izsek iz spletne strani konference, kjer je predstavljena.

Organizator, ki meni, da se računovodja piše z veliko začetnico

Organizatorji, ki so povabili razvpito sodnico in odvetnico, so sicer, sodeč po vabilu prepričani, da se besedica računovodja piše z veliko začetnico, kar ne bo držalo.

Dida Volk in Nataša Pirc Musar na konferenci, kjer se finančnik in davčnik piše z malo, računovodja pa z veliko začetnico

Organizator dogodka s sodnico in šefom ZPIZ z blokiranimi računi

Kontakt do dogodka, kjer bosta nastopali sodnica Volkova in odvetnica Pirc Musarjeva je, sodeč po spletni strani, Akademija za management in projektno vodenje.

Gre za podjetje, ki je imelo letos blokirane račune.

Sponzor dogodka letos v obravnavi pri kolegici Volkove

Iz spletne strani dogodka, kjer bo predavala Volkova, beremo še, da ga sponzorira državna Alpina.

Javno dostopne evidence pa razkrivajo, da ima Alpina pred okrožnim sodiščem v Ljubljani odprto več kot pol milijona evrov težko tožbo. Zadnja obavanava je bila 7.2. letos, je pa res, da ne sodi Volkova, pač pa njena kolegica z gospodarskega oddelka Lidija Smolar.

Sodnica Volkova in Marijan Papež, direktor Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, bodo predavali na konferenci, katere glavni sponzor Alpina je že leta v rdečih številkah, dejansko točke milijonske izgube, leto 2017 pa je končala več kot stoodstotno zadolžena. Alpina je sicer v državni lasti, lastnici sta Družba za upravljanje terjatev bank (86,88 %) in državna Abanka (13,12%).

Finančni podatki družbe Alpina, ki je generalni sponzor konference, na kateri predava razvpita gospodarska sodnica Dida Volk, odvetnica Nataša Pirc Musar in Marijan Papež, generalni direktor Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije.

Urad za preprečevanje pranja denarja je sicer samo v zadnjem letu pri družbi Alpina zabeležil 132 transakcij v skupni vrednosti več kot sedem milijonov evrov, v osem podjetij v štirih državah, o čemer pričajo podatki v nadaljevanju.

Predava tudi odvetnica, ki brani s fizično silo Nataša Pirc Musar

skupaj z razvpito odvetnico Natašo Pirc Musar, ki se je pred dnevi s fizično silo lotila novinarke Pop TV, o čemer pričajo posnetki spodaj.

 

Mogoče vas bo zanimalo

VIDEO: Mali Kris se je oglasil iz ZDA, posnetek vas bo pustil brez besed
Ljudje
76 Ogledov
Ljudje
76 Ogledov

VIDEO: Mali Kris se je oglasil iz ZDA, posnetek vas bo pustil brez besed

User One - 18. november, 2019 19:24

Deček Kris iz Kopra, ki ima spinalno mišično atrofijo in za katerega je društvo Palčica pomagalčica zbiralo sredstva za zdravljenje v tujini, je s starši z Brnika odpotoval na…

FOTO: Veljal je za junaka, zdaj odpuščeni policist Kustec, ki je opozarjal, kako v državi izgine 130 milijonov evrov, sprašuje…
Ljudje
518 Ogledov
Ljudje
518 Ogledov

FOTO: Veljal je za junaka, zdaj odpuščeni policist Kustec, ki je opozarjal, kako v državi izgine 130 milijonov evrov, sprašuje…

User One - 18. november, 2019 13:10

Uporniški policist Iztok D Kustec je, kot smo poročali oktobra na povezavi, ostal brez službe. Takrat je Vesna Drole iz Generalne policijske uprave o policistu, ki je…

Več iz te kategorije