0 Deljenj 1954 Ogledov

Razkrivamo, kako je Jože P. Damijan v letu, ko je pod parolo KUL rušil vlado, iz državnih podjetij v svoja pobral več kot 200 tisoč evrov!

14. December, 2021 6:00
1954 Ogledov

Medtem ko je v letu 2020 rušil trenutno vlado, ki jo vodi Janez Janša, sta podjetje Jožeta P. Damijana, ki si je želel Janševega mesta, in raziskovalna skupina, v kateri deluje v okviru ljubljanske Ekonomske fakultete, skupaj od državnih podjetij zaslužili več kot 200 tisoč evrov.

Večji del nakazil, skupaj več kot 108 tisoč evrov, je prejelo Damijanovo podjetje Grant Thornton Advisory od državne SID banke, ki jo vodi Sibil Svilan. Na vrhuncu Damijanovega rušenja vlade, 16.11. 2020, so dobili javno naročilo, ki je sicer težko 177 tisoč evrov. Vsebina: storitve informacijske tehnologije: svetovanje, razvoj programske opreme, internet in podpora, storitve programiranja programske opreme in svetovanje pri programski opremi, storitve programiranja paketne programske opreme, storitve razvoja programske opreme po naročilih uporabnikov in storitve, povezane s programsko opremo.

Letos junija je Damijanovo podjetje dobilo na račun prvih 86 tisoč evrov, mesec kasneje še 21 tisoč evrov. Vir: Erar.

Skupaj 86 tisoč evov pa je vredno naročilo, ki ga je raziskovalni skupini, v kateri so bili poleg Damijana še Aleš Ahčan, Drago Babič in Črt Kostrevc, prepustila državna energetska družba GEN energija, ki jo vodi Martin Novšak. V času, ko je Damijan rušil vlado, so za GEN energijo delali projektno nalogo z naslovom “Makroekonomska analiza gradnje in delovanja JEK 2”.

Damijan je v četrtek nastopil v oddaji Tarča, kjer je govoril o plačah v javnem sektorju in “dvoživkah,” pri čemer svojih zaslužkov ob plači na državni fakulteti ni omenil niti z besedo.

Več iz te kategorije