0 Deljenj 2475 Ogledov

Predsednik republike ne vidi problema v tem, da vojaška policija premetava otroške šolske torbice

20. August, 2019 10:48
2475 Ogledov

Škandalozna preiskava vojaške policije pri civilistih, ko so pred nekaj meseci trije vojaški policisti pregledovali celo otroške torbe, kar smo ekskluzivno objavili 8. avgusta, je po naših informacijah znotraj vojske sicer sprožila vihar, a zgodilo se ni nič.

Vojska, kjer so preiskavo sicer potrdili, a imena poveljnika trojice vojaških policistov, ki so stikali po otroških stvareh, ne želi razkriti, vse dni s prstom kaže na pravosodje, kjer niso bili doslej sposobni sporočiti niti zakona, po katerem je vojaška policija preiskovala civilista.

Posebej škandalozna pa je do vojaške preiskave na domu civilistov in posega v otroško sfero benevolenca vrhovnega poveljnika obrambnih sil – predsednika republike Boruta Pahorja. Najlažje ponazorimo z objavo niza vpašanj, ki jih je prejel.

In pojasnil, ki smo jih prejeli:

Funkcijo vrhovnega poveljnika obrambnih sil nalaga predsedniku republike 102. člen ustave. Pahor jo očitno razume zgolj protokolarno, neinformiranost o posegih vojske v državno ureditev in pravice otrok pa se mu očitno ne zdi problematična.

Iz govora, objavljenega na spletni strani Pahorjevega urada, v celoti dostopnega na povezavi, beremo zaključne misli, ki jih je ob dnevu Slovenske vojske v svoj govor zapisal Pahor:

Vi ste Slovenska vojska.

Slovenija verjame v vas. 

Slovenija vam zaupa.

Slovenija se zanese na vas. 

Zato vas sprašujem, pripadnice in pripadniki slovenske vojske
ZA KOGA?”

 

 

Več iz te kategorije