0 Deljenj 2520 Ogledov

(POZOR, SAMO ZA JEKLENE ŽELODCE!) Še ena Fotopubova “umetnost” na naše stroške!

16. October, 2022 14:47
2520 Ogledov

 

Obstaja še ena vidnejša fotopubovska umetnica – Olja Grubić, ki se je proslavila z umetniško instalacijo – razstavo golih teles v vitrini Fotopuba. Slovi tudi po simulaciji spolne zlorabe psa s tamponom ter po “masturbiranju” s korenčkom in strgalnikom (razstava Golo življenje/Naked life) kot tudi po goli ritki na poulični razstavi. Njen ustvarjalni opus ima pričakovano “osvežilen” pornografski pridih.

Skrajno levičarstvo prinaša moralni, civilizacijski in narodni razkroj. Kvarno vpliva na družinsko politiko, varnost (načrtno siromašenje vojske, podpora nezakonitim migracijam), demografijo (spodbujanje izseljevanja izobraženih), gospodarstvo (visoke davke, dušenje podjetništva, nacionalizacijo), obstoj naroda (zasramovanje narodnih simbolov, žigosanje s fašizmom itd.). Je tesno povezano tudi s spolno perverzijo, zapakirano v umetnost (simulacija zlorabe živali, masturbiranje v javnosti itd.). Pod njegovim okriljem se dogaja uničevanje priznanih umetniških stvaritev. Zadnji primer prihaja iz Londona, kjer so “podnebni aktivisti” s pločevinko juhe vandalizirali delo slikarja Vincenta van Gogha. Pred časom so to počeli s kipi zgodovinskih osebnosti (Winstona Churchilla idr.).

Prav nič jim ni sveto, obenem pa za umetnost razglašajo tako rekoč karkoli. Finančno parazitiranje na račun pridnih in poštenih davkoplačevalcev jim ni tuje. Skrajno levičarstvo še nikjer po svetu ni prineslo “blaginje za vse”. Je pa priložnost za tiste, ki ne morejo ali ne želijo uspeti/prosperirati na prostem trgu. Tudi pri nas je bilo po vojni kar nekaj takšnih “herojev”. Ne cenijo zasebne pobude in zdrave kreativnosti, ampak proračunsko koritarstvo. Podjetne, uspešne in domoljubne obkladajo s “fašisti”. Nazadnje je javno debato o tem področju, ki se iz dela politike preliva v kulturne sfere, odprla afera Fotopub. Predstavljamo še eno umetnico, ki pripada temu miljeju – Oljo Grubić.

 

Eden njenih vidnejših dosežkov je bila simulacija spolne zlorabe psa. Na priloženem videoposnetku lahko vidimo aluzijo na vstavljanje tampona v pasjo vagino (“finko”). To je ta “napredni”, “prebujeni” (“woke”) duh. Vse skupaj malce diši po aferi Baričević (spolne zlorabe bulmastifov). “Prebujenost” gre v tem kontekstu razumeti predvsem kot deviantno vznemirjenje/vzburjenje ob poigravanju s pasjimi spolovili … In sam bog ve, kaj je v tem “progresivnega”. Je to tisto “garanje” na naše, davkoplačevalske stroške, o katerem je razglabljala kulturna ministrica Asto Vrečko?

 

 

Poučna je tudi simulacija “masiranja genitalij” s strgalniki in različnimi vrstami zelenjave. Tudi ta ustvarjalni vrhunec lahko občudujemo na priloženem posnetku (predstava “Golo življenje/Naked life”). Spomnimo še na njeno impozantno razstavo golih človeških teles v Fotopubovi izložbi na Tivolski v Ljubljani. Zaradi vznemirjenja mimoidočih je morala posredovati kar policija (razstava “Dihaj” ). Grubićeva sicer deluje v okviru VIA NEGATIVA, Društva ustvarjalcev in raziskovalcev sodobnih scenskih umetnosti, ki je prejelo že več kot milijon in 300 tisočakov našega denarja. Ali je vredno, pa si odgovorite sami.

 

Foto: vizkultura, posnetek zaslona

Foto: Facebook

 

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Foto: Gendernet, posnetek zaslona

Foto: Facebook

Foto: Facebook

 

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Golo življenje (Foto: Facebook)

Via Negativa. (Foto: Erar)

Via Negativa (Foto: posnetek zaslona)

 

Še bolj zavržno je, da so performans Grubićeve Ikebane prikazali tudi v Cukrarni, ki je ne samo stala veliko denrja za obnovo, ampak je dragocen simbol slovenske kulture, saj so v njej hirali in umrli naši veliki pesniki, Dragottin Kette in Josip Murn Aleksandrov.

 

Domen Mezeg (Nova24tv.si)

(foto: FB, TW)

Več iz te kategorije