0 Deljenj 1239 Ogledov

Kdo je ukazal zadnje surove napade na Ukrajino? – Putinov novi vojskovodja general Surovikin 

17. October, 2022 11:47
1239 Ogledov

 

General Sergej Surovikin je bil pred kratkim imenovan za vodjo okupacijskih ruskih čet v Ukrajini. Kot zatrjujejo analitiki, ga je Putin izbral zato, ker mu je lojalen in bo pripravljen izpolniti Putinove najbolj »ljudožerske« ukaze. Pravijo pa še, da je močno skorumpiran in ga zanima predvsem »posel« ter je poleg tega zelo slab strateg.  .  

General Surovikin (s prav prikladnim imenom!) je vodil  – vojne Ruske federacije v Tadžikistanu, na Kavkazu in v Siriji. Za vodenje vojaške operacije v Siriji je general Surovikin dobil naziv »heroj Rusije«, pridobil pa si je tudi vzdevek »Armagedon«

Prav Surovikin je izvedel ogromen raketni napad na ukrajinska mesta pred nekaj dnevi, ter najbrž tudi poveljuje napadom z droni. Naročnik tega obstreljevanja je seveda Putin. 

Zadnji napad z iranskimi droni se je zgodil prav danes zjutraj v Kijevu, kjer je eden od dronov uničil stanovanjsko stavbo, ki je pod seboj pokopala stanovalce.   

Izpod ruševin so reševalci potegnili truplo ene 60-letne stanovalke, enega stanovalca še iščejo. Reševalci še naprej odstranujejo ruševine – tudi v kleti stavbe bi lahko še bili ljudje!

En dron, ki je letel nad Kijevom, je ekipa policistov in ukrajinskih specialnih enot uspela sestreliti z navadnim strelnim orožjem

Sicer pa so oborožene sile Ukrajine na jugu države to noč zbile kar 30 (!) iranskih dronov.

C. R.

(foto: Wikipedia, Mil.ru)

Več iz te kategorije