0 Deljenj 1319 Ogledov
DZ/Matija Sušnik

Postaja poslansko laganje legitimno? Tole je o neresnicah, ki jih je trosila poslanka LMŠ Jerce Korče, naročil predsednik parlamenta Dejan Židan

24. October, 2019 11:42
1319 Ogledov

Po ponedeljkovem umiku tajnosti z razprave poslanca Janeza Janše na seji pralamentarne Komisije za nadzor varnostnih in obveščevalno služb, ki je pokazala, da je poslanka vladajoče LMŠ Jerca Korče lagala, ko je predsednika največje opozicijske stranke obtožila groženj, smo pri predsedniku Državnega zbora RS in koalicijske stranke SD Dejanu Židanu preverjali, ali bo zoper laganje poslanke ukrepal, ali pa bo dopustil, da postane v parlamentu laž legitimna. Dopis, ki smo ga naslovili na Židana in strokovne službe predsednika državnega zbora objavljamo v celoti.

Spoštovani gospod Židan,

ker v preteklih dneh, ko je dogajanje med poslanci v Državnem zboru RS, torej v instituciji, ki ji predsedujete, polnilo javni prostor, smo pogrešali Vaš odziv.
Zato Vas kot prvega med poslanci sprašujemo:
– Ali ocenjujete laž poslenke Jerce Korče kot legitimno?
– Ali ste s Korčetovo kot predsednik DZ o laži že govorili?
– Ali menite, da bi se morala gospa Korče za laž, ki je še vedno objavljena na njenem Twitter profilu in številnih drugih medijih, poslancu Janezu Janši opravičiti, in izjavo umakniti?
– V kolikor menite, da opravičilo ni potrebno, Vas prosimo za obrazložitev, čemu postaja v mandatu, ko ste Vi predsednik Državnega zbora Repulike Slovenije, poslanska laž legitimna?

Zdi se, da je Židana vprašanje nekoliko zmedlo, saj smo prejeli odgovor v obliki navodila. Zato ga objavljamo v obliki, kot smo ga prejeli.

 

Več iz te kategorije