0 Deljenj 890 Ogledov

Policija potrdila: Napadalec na žensko pred Parlament pubom je eritrejski migrant!

16. November, 2022 12:19
890 Ogledov

 

Po sedaj uradnih informacijah se je v torek v večernih urah v centru Ljubljane zgodil napad z nožem. Po poročanju NTA je temnopolti moški zabodel dekle pred Parlament pubom na Šubičevi ulici, šlo naj bi za njegovo partnerko. Policija je potrdila, da je šlo za eritrejskega migranta. Življenje napadene ženske je ogroženo.

Posnetek večerne drame se je kaj kmalu pojavil na socialnih medijih, prikazuje pa reševalna in policijska vozila, ki so prispela nekaj minut po grozovitem napadu. Parkirala so se na križišču med Šubičevo ulico, ki vodi do državnega zbora, in Slovensko cesto, ki teče vzporedno s Kongresnim trgom.

Po poročanju medijev in po nekaterih neuradnih informacijah naj bi bil temnopolti moški celo partner napadene, po napadu naj bi pobegnil, nož pa odvrgel na gradbišču Šumi.

 

Lokacija domnevnega napada, Parlament Pub, je sicer priljubljeno shajališče ljubljanske mladine in obljudeno vse dni v tednu.

S Policije so sporočili: “Včeraj, 15. 11. 2022, nekaj pred 18. uro smo bili obveščeni o sumu kaznivega dejanja zoper življenje in telo na območju centra Ljubljane. Po do sedaj zbranih obvestilih je osumljenec z ostrim predmetom huje poškodoval oškodovanko, nato pa s kraja peš pobegnil. Poškodovana je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UBKC Ljubljana, njeno življenje je ogroženo. Na kraj je bilo napotenih več patrulj, policisti pa so osumljenca kmalu po dogodku prijeli in mu odvzeli prostost. Po prvih podatkih je osumljenec državljan Eritreje, ki že več let biva na območju R. Slovenije. Opravljen je bil ogled kraja dejanja, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah. Motiv za dejanje do sedaj ni znan, z oškodovanko se poznata od preje in izhajata iz istega socialnega okolja. Osumljenec je bil že obravnavan za kazniva dejanja z elementi nasilja. Ker intenzivna kriminalistična preiskava še poteka, vam drugih informacij trenutno ne moremo podati. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

 

A. H. (Nova24TV)

(Foto: posnetek zaslona TW)

Več iz te kategorije