0 Deljenj 4205 Ogledov
Tatjana Bobnar, generalna direktorica policije (spredaj), je 19. februarja v zvezi z nadzorom Knovs tako stopila pred kamere. Na fotografiji levo Jože Senica, desno Boštjan Lindav, šef kriminalistične policije. Foto: policija.si

Pet vprašanj šefici policije Tatjani Bobnar in možem iz njenega najožjega kroga, tudi tistemu, ki naj bi naročal sledenje ministrom

2. March, 2020 17:15
4205 Ogledov

Po pogovorih z viri iz policije smo generalni direktorici policije Tatjani Bobnar, njenima namestnikoma Jožetu Senici in Tomažu Pečjaku, ter v ozadju v tej garnituri menda enemu najbolj vplivnih mož v policiji Gregorju Novaku iz službe generalne direktorice, v petek poslali pet vprašanj o temah, zaradi katerih je Slovenska policija zadnje tedne na očeh javnosti. Zgodba o nadzoru politikov, ki jo je v oddaji Tarča prvi izpostavil predsednik državnega zbora in stranke SD Dejan Židan, ki je želel, da se zadeva razišče, zaradi česar je Komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (Knovs) izvedla nadzor na policiji, z informacijami naših virov dobiva imena.

Vprašanja šefom policije in odgovore v nadaljevanju objavljamo v celoti:

1. Ali si generalna direktorica policija Tatjana Bobnar želi v prihodnosti v Zagreb na atašejsko mesto?
“Mag.Tatjana Bobnar s polno odgovornostjo opravlja naloge generalne direktorice policije, na mesto katere je bila imenovana pred dobrim letom dni in se na razpis za novega policijskega atašeja v Zagrebu ni prijavila.”

2. Namestnika generalne direktorice Jožeta Senico prosimo za pojasnilo o vsebini poravnave, ko se je moral na sodišču zagovarjati zaradi suma zlorabe položaja. Kje je bil zaposlen v času, ko je bil osumljen zlorabe? Zakaj na sodišču ni vztrajal pri obrambi, ampak se je poravnal?
“Suma zlorabe položaja ni bilo. Prijava, ki je bila podana na Specializirano državno tožilstvo, v času, ko je bil Jože Senica še direktor na Policijski upravi Celje, je tožilstvo v celoti zavrnilo. Ko je posameznik/tožitelj vložil zasebno tožbo zaradi premestitve, s katero se ni strinjal, jo je še pred začetkom sojenja na sodišču umaknil. Zato do poravnave na sojenju ni prišlo.”

Vir: policija.si

3. Namestnika generalne direktorice Tomaža Pečjaka sprašujemo o njegovi vpletenosti v osebne preiskave iz leta 2015. Naš vir trdi, da so se delale protizakonito, zato ga sprašujemo, kakšna pooblastila je imel za takšne preiskave?
“Namestnik generalne direktorice policije Tomaž Pečjak ni bil vpleten v nobene osebne preiskave, niti jih ni izvajal, niti kakorkoli deloval protizakonito. V letu 2015 je bil vodja Službe generalnega direktorja policije.”

Vir: Twitter.

4. Gospoda Gregorja Novaka iz službe generalne direktorice policije sprašujemo: – Notranji viri trdijo, da ste operativno vi naročali šoferjem prek Martina Jazbeca in njegovega namestnika Andreja Roma, naj spremljajo, kam se vozijo ministri in kaj se pogovarjajo. Kdo vam je to naročil, gospa Bobnar ali kdo drug – v tem primeru prosimo za ime tistega, ki je to naročal?
– Kdo vam je naročil, da ukažete spremljanje članov stranke SDS? Ali ste tako odločitev sprejeli sami?
– Ali poznate Teodorja Groznikarja (V vprašanjih smo ga pomotoma preimenovali v Gozdnikarja, op.p.) ?

“Gregor Novak je v Generalni policijski upravi pooblaščen za delo s sindikati in reševanje drugih pravnih vprašanj. Varovanje varovanih oseb in objektov poteka skladno s predpisi in zakonodajo, zato vse te vaše navedbe ne držijo. Teodor Groznikar je bil eden od ustanovnih članov in sekretar Združenja policistov Slovenije, zato je v policiji širše poznan.”

5. Ali drži, da policija preverja državni posel s panelnimi ograjami na meji, ki ga je dobilo podjetje iz Srbije LEGI-SGS. Ali so že kakšni izsledki?
“Policija ne vodi nobenega podobnega predkazenskega postopka v tej povezavi.”

Kdo je kdo v policiji

Vir: policija.si


Več iz te kategorije