0 Deljenj 1591 Ogledov

Pahorjeva aferica z razbijačem Stevanovićem: razkrivamo, koga ščiti osramočeni predsednik republike

4. October, 2021 20:52
1591 Ogledov
© Boštjan Šefic si je po nekaterih inforamcijah z Zoranom Stevanovićem blizu že dalj časa. Pahor je po njegovi zaslugi naredil eno večjih političnih napak v vlogi predsednika. Foto: Urad predsednika RS.

Promoviranje Zorana Stevanovića, kolovodje divjaškega nasprotovanja PCT pogojem in s februarja ustanovaljeno stranko očitno bodočega političnega povzpetnika na plečih žrtev epidemije koronavirusa, ki si ga je na prvi oktobrski ponedeljek privoščil predsednik republike Borut Pahor, dobiva nove zanimive razsežnosti. V nedeljo zvečer, torej dan pred razvpitim srečanjem za promocijo Stevnovića, ki ga tudi poznavalci kot denimo novinar Bojan Požar, ocenjujejo za tragikomedijo, smo Pahorju poslali niz vprašanj, ki jih v celoti objavljamo v okvirju. Spraševali smo po predsednikovem svetovalcu za nacionalno varnost Boštjanu Šeficu, saj so nas viri opozorili na njegove poprejšnje povezave s Stevanovićem.

Spoštovani gospod predsednik Borut Pahor,

v zvezi z informacijo, da se nameravate srečati s predsednikom zunajparlamentarne februarja ustanovljene politične stranke Zoranom Stevanovićem, ki politični kapital kuje na nasprotovanju PCT pogojem, vas do 11. ure v ponedeljek, 4.10.2021 prosimo za odgovore na naslednja vprašanja:
– Ali drži, da je srečanje organiziral gospod Boštjan Šefic?
– Ali ste gospoda Šefica vi pooblastili, naj naveže stik z gospodom Stevanovićem, ali je gospod Stevanović iskal stik z Vami prek gospoda Šefica?
– Kako pogosto se gospod Šefic dobiva z gospodom Stevanovićem?
– ali prihaja gospod Stevanović h gospodu Šeficu na sestanke v urad predsednika?
– Ali ste bili z nasilnimi načrti za minule Stevanovićeve shode vnaprej obveščeni?
– Ali od svojih sodelavcev pričakujete izpolnjevanje PCT pogojev?
– V kolikor jih, kdo v uradu je pooblaščen za njihovo izvajanje?

Tako Šefic kot Stevanović sta iz Kranja, oba sta bila v preteklosti zaposlena v varnostnih strukturah, zato je vprašanje, kako je do prošnje Stevanovića predsedniku republike, še bolj pa do njene ekspresne uresničitve, sploh prišlo. Pahorjevi niso želeli razkriti niti, ali je Stevanović reden gost v predsedniški palači in, še bolj zanimivo, kdo je v uradu predsednika pooblaščen za izvajanje PCT ukrepov. Po naših informacijah prav Stevanovićev stari znanec Šefic.

Pahorjevi so nam najprej poslali sporočilo za javnost, ki v ničemer ne odgovarja na zastavljena vprašanja, dostopno je na spletni strani urada predsednika. Potem pa še pojasnilo, ki ga objavljamo v celoti.

Besedilo si lahko povečate s klikom na sliko.

 

Rezultat srečanja pa je beden. In predvsem nevaren za zdravje.


Mogoče vas bo zanimalo

Pijani 37-letnik brez vozniškega povzročil nesrečo, sopotnik umrl
Črno
37 Ogledov
Črno
37 Ogledov

Pijani 37-letnik brez vozniškega povzročil nesrečo, sopotnik umrl

User One - 27. October, 2021 11:04

Na regionalni cesti med Lenartom in Ptujem je izven naselja Ločič tovorno vozilo v torek zvečer zapeljalo s ceste. Pri tem je umrl 62-letni sopotnik. Vozil je…

Policija razkriva podrobnosti grozljive nesreče! Kljub takojšnji pomoči je bilo prepozno
Črno
38 Ogledov
Črno
38 Ogledov

Policija razkriva podrobnosti grozljive nesreče! Kljub takojšnji pomoči je bilo prepozno

User One - 27. October, 2021 9:30

Na  gradbišču  viadukta  Glinščica  je nekaj pred 12. uro prišlo do delovne nesreče,  pri  kateri je življenje izgubil 53-letni moški, državljan BiH. Z ogledom so policisti ugotovili,…

Ženska zgorela v stanovanjski hiši
Črno
47 Ogledov
Črno
47 Ogledov

Ženska zgorela v stanovanjski hiši

User One - 27. October, 2021 9:28

Včeraj ob 19.38 uri, je bila Policija obveščena o požaru stanovanjske hiše na območju naselja Anhovo v Občini Kanal ob Soči, kjer se je eni osebi uspelo…

Več iz te kategorije