0 Deljenj 2163 Ogledov
© Ko je bila Katarina Kresal ministrica za notranje zadeve in predsednica LDS, je bil Milan M. Cvikl generalni sekretar vlade. A ne več iz kvote njene stranke LDS, pač pa že prestopil v SD. Fotografijo je decembra 2019 na Facebooku delila britanska ambasada v Sloveniji. Foto: Facebook.

Neverjetno kadrovanje koalicije Fajonove, Šarca, Bratuškove in Meseca: razvpiti tip potrebuje službo ministra za finance, lejte, kako je zadolžen

19. December, 2020 15:58
2163 Ogledov

Počasi postaja jasno, kdo so ljudje, ki napadajo sedanjo vlado, osnovano po odstopu Marjana Šarca (LMŠ), ki je poprijela za delo in skuša oblvladati epidemijo koronavirusa, ki je zajela ves svet, in z ekonomskimi paketi rešuje gospodarstvo in pomaga ranljivim in upokojencem.

Rivalstvo se je v pričakovanju 46. glasu, s katerim naj bi nastala nova parlamentarna večina, za ministrske funkcije pričelo tudi med tistimi, ki so se samopoimenovali kot KUL, in jih v javnosti poleg Šarca, ki bi lahko bil še danes predsednik vlade, če ne bi odstopil, sestavljajo še Tanja Fajon (SD), Alenka Bratušek (SAB) in Luka Mesec (Levica).

Ker menda po poteku funkcije v EBRD resnično potrebuje službo, naj bi imel veliko potrebo po menjavi vlade razvpiti Milan M. Cvikl, včasih poslanec LDS, ki je kasneje prestopil v SD in v vladi Boruta Pahorja do leta 2010 opravljal funkcijo generalnega sekretarja, javnost pa se ga spominja predvsem kot plagiatorja, ki je prepisoval iz Wikipedije. Ker želi oziroma kot pravijo naši viri kar “mora” postati minister za finance, tako nujno, da potrebuje službo.

Cvikl ima na hiši, ki si jo je z novo ženo Jerco Legan Cvikl, uredil na ljubljanskem grajskem hribu, še vedno pisanih 350 tisoč evrov hipoteke. V tej nepremičnini, ki je po pripovedovanju ljudi, ki jih tja vabita, opremljena povsem v beli, črni in zlati barvi, prirejata tudi različna druženja.

V čemer si je Cvikl na las podoben prvoizbranemu tako imenove KUL koalcije za mandatarja Jožet Damijanu, ki je kredit najel celo v švicarjih, in to astronomskih 578 tisoč evrov!

Urejanje hiše so spremljali škandali, kandidat Šarca, Fajonove, Bratuškove in Meseca za ministra za finance pa ima od tedaj sloves človeka, ki ni v roku plačeval za fizična dela.

Gradbeni posegi Cvikla so bili sicer za medije zanimivi še prej, ko se je z Leganovo vselil v hišo, kjer je prej živel s svojo prejšnjo družino.

 

Doktorat plagiat

Na Cviklov plagiat je opozoril Matej Acceto, danes ustavni sodnik, v članku na povezavi.

Takrat se je norca iz njega delal tudi razvpiti nevladnik, bogato podprt s proračunskim denarjem, Filip Muki Dobranič.

Iz Cvikla in Jerce se je delal norca tudi Golobičev zaveznik

Cvikl je v zvezo s svojo današnjo ženo skočil iz prvega zakona, javnost pa je za zvezo izvedela po enem od njegovih obiskov v znanem ljubljanskem blokovskem naselju.

Javnost je kasneje spremljala tudi družinska obračunavanja med takratnim generalnim sekretarjem vlade Cviklom in novo partnerko ter otrokoma iz prvega zakona, ki sta morala vdreti v hišo, kjer so prej živeli kot družina, ko je oče sina pisno obvestil, da se mora iz doma odseliti.

Posredovala je tudi policija, Cvikl pa je svoja otroka v medijih označil kar za kriminalca.

Nad Cviklom se je zgražal tudi Roni Kordiš, znan kot tviteraš Had, bližnji sodelavec moža, ki poganja projekt KUL, Gregorja Golobiča.

O Cviklovih poslih smo pisali tudi v preteklosti.

Ogrožajo izplačilo upokojencem

Glasovi pod konstruktivno nezaupnico vladi bi prekinila tudi načrte za izplačila božičnice do 300€ za upokojence z nizkimi pokojninami, 150€ za študente in 200 evrov božičnice 200€ za delavce z nizkimi plačami.

Več iz te kategorije