0 Deljenj 2238 Ogledov

Švedska uvaja najstrožje ukrepe do sedaj, premier govori o življenju in smrti! Tudi Marko Potrč je prenehal objavljati

19. December, 2020 14:46
2238 Ogledov

 Švedska vlada je danes priporočila nošenje zaščitnih mask med uporabo javnega prevoza v prometnih konicah. Pred tem se je vlada vztrajno izogibala tovrstnim priporočilom, maske pa so bile po njihovem potrebne le v zdravstvu.

Premier Stefan Löfven je danes na novinarski konferenci predstavil več novih ukrepov v boju proti novemu koronavirusu. Med drugim je poudaril, da švedska agencija za zdravje sedaj priporoča nošenje mask v javnem prometu. »Ne moremo se kmalu vrniti v vsakdanje življenje. Pandemija govori o življenju in smrti. Vsak se lahko okuži, okuži se lahko oseba, s katero se družite. Situacija je zelo napeta, zdravstveno osebje dela podnevi in ​​ponoči in ne more zdržati dolgo. Prav je. sprejmite te ukrepe, da bodo vsi deležni potrebne zdravstvene oskrbe. To počnemo že vse leto,« je dejal švedski premier.

Če slednji ukrepi ne bodo učinkoviti, je Löfven napovedal, da bo sprejel potrebne pravne predpise in zaprl nakupovalna središča in druga mesta, kjer se zbirajo državljani. Vse za zmanjšanje stopnje okužbe, preden prvih 80.000 odmerkov cepiva Pfizer prispe na Švedsko v zadnjih dneh decembra. Na Švedskem so v zadnjih 14 dnevih na 100.000 prebivalcev potrdili 840 okužb, še en teden prej jih je bilo 816. Po podatkih univerze Johnsa Hopkinsa so doslej potrdili okoli 357.000 okužb, umrlo je 7893 ljudi.

Smo pa ob tej priložnosti pogledali tudi na facebook najbolj znanega slovenskega nasprotnika nošenja mask, Marka Potrča, ki z družino živi na Švedskem.

V zadnjem tednu novih objav ni …

Več iz te kategorije