0 Deljenj 961 Ogledov
Facebook Dejana Židana

Licemerstvo Židanove SD: Ko poslujejo sami, počnejo točno to, proti čemur pridigajo drugim

23. April, 2019 8:38
961 Ogledov

Vladna stranka SD, katere predsednik je Dejan Židan, je pred dnevi na omrežju Twitter objavila moralizirajoč pamflet, v katerem v kampanji za evropske volitve problematizirajo poslovanje z davčnimi oazami. Medtem pa Anton Rop, od leta 2007 vidni član stranke SD, ob tem pa še partner nekdanje poslanke SD Melite Župevc, svoj zasebni gradbeni posel v španoviji z razpitim bivšim šefom Udbe Janezom Zemljaričem financira z denarjem neznanega investitorja iz davčne oaze otoka Man, poročajo Finance.

V spletnem pamfletu Židanovi tako moralizirajo.

Na dvoličnost Židanovih pamfletov z vidika delovanja njegovih članov smo sicer opozorili že lani, ko je pred volitvami za ministra za gospodarstvo forsiral Dušana Olaja iz družbe Duol, ki je, medtem ko sta evropski poslanki iz SD Tanja Fajon in Mojca Kleva moralizirali o davčnih oazah, z njimi mirno posloval. Več na povezavi.

Je pa zadanja Twitter kampanja SD v nekdanjem direktorju davčne uprave, sicer pa davčnem svetovalcu Ivanu Simiču porodila radovednost. Stranko SD zato sprašuje: “Spoštovani SD, imam še eno prošnjo. Ali mi lahko naštejete, katere korporacije v Sloveniji ne plačujejo davke? S spoštovanjem. Ivan Simič


Več iz te kategorije