0 Deljenj 2956 Ogledov

Kako sestankuje gospod 8,34%, v preteklosti se je pogodil s tožilstvom, po taktu katerega naj bi plesala razvpita Nada na Petrolu

25. August, 2021 6:50
2956 Ogledov
© Nada Drobne Popović se redno sestaja z Darijem Južno, opozarjajo viri v Petrolu.

Na Facebooku najdete posnetke Darija Južne, ki vrti neko damo. Ampak, poznavalci razmer na Petrolu pravijo, da še zdaleč ni edina, ki jo vrti Dari Južna. Veliko bolj od vseh ostalih delničarjev naj bi Južna vrtel predsednico uprave Petrola Nado Drobne Popović.

Ne gre spregledati dejstva, da so julija 2013 na ljubljanskem okrožnem sodišču Južni izrekli kazen kot lastniku CGP. Po tem, ko je priznal krivdo in se sporazumel s tožilstvom. Primorske novice so takrat pisale: “Zaporno kazen, 21 mesecev, bo lahko prestal z opravljanjem družbeno koristnega dela, plačati mora 1,3 milijona denarne kazni in družbi CGP vrniti 4,5 milijona evrov.” Več na povezavi.

Nada ne more, ker …

– Kako pogosto se gospa Nada Drobne Popovič sestane z gospodom Darijem Južno?
– Ali sestanki potekajo na pobudo gospe ali gospoda?
– Kakšni so razlogi, da gosa Nada Drobne Popovič pogosto sestankuje zgolj z enim delničarjem, z ostalimi pa ne?

Prejeli smo pojasnilo, podpisal ga je Aleksander Salkič, direktor korporativnega komuniciranja v Petrolu: “Na ostala vprašanja vam v skladu z najnovejšimi standardi in zakonodajo iz področja varstva osebnih podatkov ne moremo odgovoriti.”

Kakšno vlogo ima Dari Južna v Petrolu

Formalno je Dari Južna lastnik podjetja Perspektiva FT, njegov zastopik, to funkcijo pa opravlja tudi v podjetjih Vizija holding, in Vizija holding ena.

Vir: Gvin.

Vsa tri podjetja najdemo tudi v lastniški strukturi Petrola.

Vizija holding ima, kot je razvidno iz grafike, v lasti 3,44 odstotkov Petrola. Vizija holding ena 3,16 odstotkov, Perpektiva FT pa ima v Petrolu 1,74-odstotni delež.

Njihov zastopnik Južna obvladuje skupaj torej 8,34 % delnic Petrola.

Perspektiva FT je sicer 71,20 – odstotna lastnica Vizije holdinga. In 70,14 – odstotna lastnica Vizija holdinga ena.

Lastnika družbe Perspektiva FT pa sta Dari Južna in Vesna Južna. Vsak ima točno 50 odstotkov.

Zato je še toliko bolj zanimivo, kar opozarjajo naši viri in o čemer Nada Drobne Popović ne želi govoriti – zakaj se dobiva samo z 8,34 – odstotnim lastnikom Petrola, ostalimi pa ne. Na čigavo pobudo in kako pogosto.

 

Več iz te kategorije