0 Deljenj 236 Ogledov

Kako je Šarčeva LMŠ privatizirala vladne postopke, koalicijska Pro Plus pa sploh ne opazi problema

5. april, 2019 12:42
236 Ogledov
© Facebook: Marjan Šarec, predsednik LMŠ in vlade, in Branko Kralj, generalni sekretar LMš, ki mu generalni sekretar vlade pošilja vladna gradiva.

Od kdaj pa generalni sekretar vlade pošilja gradivo generalnemu sekretarju ene od koalicijskih strank,” se je ob gledanju četrtkove oddaje Svet na Kanalu A vprašal eden od naših bralcev.

Pobrskali smo po spletni strani 24ur.com in ugotovili, da je informacija iz televizijske oddaje Svet, ki tako kot oddaja 24ur sodi v informativni program družbe Pro Plus, objavljena tudi na spletu.

Vir: posnetek strani 24ur.com

Pri čemer ni takšno prepošiljanje vladnih gradiv generalnemu sekretarju nikjer problematizirano. Kar je, milo rečeno, nenavadno. Je pa res, da je po predstavitvi liste za evropske volitve, katere nosilka je donedavna notranjepolitična novinarka oddaje 24ur Irena Joveva, na spletnih omrežjih kot je Twitter pogosto možno zaslediti zapis, da gre za koalicjsko listo Pro Plus oziroma oddaje 24ur in Šarčeve stranke LMŠ.

Ker pa gre novo, predvsem pa s strani veljavnih pravil vprašljivo prakso, smo za pojasnila zaprosili odgovornega za delovanje vlade Marjana Šarca, ki je hkrati tudi predsednik LMŠ. Vprašanja, na katera pričakujemo pojasnila, pa v celoti objavljamo v okvirju.

Spoštovani,

v včerajšnjem poročanju oddaje Svet na Kanalu A smo opazili, da je bila v tem mandatu uvedena nova praksa, in sicer, da generalni sekretar vlade gradiva pošilja generalnemu sekretarju stranke, ki ji predseduje predsednik vlade Marjan Šarec, zato slednjega kot odgovorno osebo za delovanje trenutne vlade sprašujemo:
– Ali ste pošljanje vladnih gradiv generalnemu sekretarju stranke, ki ji predsedujete, naročili vi? V kolikor tega niste naročili vi, kdo je osmislil in uvedel takšno prakso?
– Ali je takšno ravnanje usklajeno tudi z ostalnimi koalicijskimi partnerji in pogodbeno koalicijsko stranko Levica?
– Ali generalni sekretar vlade generalnemu sekretatju stranke, ki ji predsedujete, posreduje zgolj kadrovske zadeve, ali tudi druga gradiva? Tudi tista z oznakami tajnosti?

 

Mogoče vas bo zanimalo

VIDEO: Se še spomnite Mirele Lapanović? Poglejte, kaj počne sedaj
Rumeno
24 Ogledov
Rumeno
24 Ogledov

VIDEO: Se še spomnite Mirele Lapanović? Poglejte, kaj počne sedaj

User One - 20. julij, 2019 15:17

Najrazvpitejša zmagovalka resničnostnih šovov pri nas, Mirela Lapanović, s fotografijami, ki jih objavlja na Instagramu, navdušuje svoje oboževalce ter poudarja, da redno za njen svež videz skrbi kirurg…

FOTO: Grozljiv prizor na avtocesti A1! 19 kilometrska kolona, umrla ena oseba
Črno
157 Ogledov
Črno
157 Ogledov

FOTO: Grozljiv prizor na avtocesti A1! 19 kilometrska kolona, umrla ena oseba

User One - 20. julij, 2019 15:02

V hudi prometni nesreči, ki se je zgodila na avtocesti A1, n v smeri Zagreba, je v soboto okoli 9. ure umrla oseba, piše Novi list. Nesreča…

Pretekle dni klestila toča, danes pa je Slovenijo streslo
Novice
105 Ogledov
Novice
105 Ogledov

Pretekle dni klestila toča, danes pa je Slovenijo streslo

User One - 20. julij, 2019 14:39

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so danes ob 13.53 zabeležili zmeren potresni sunek, magnitude 2,1. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 32 kilometrov severovzhodno od Ljubljane,…

Več iz te kategorije