0 Deljenj 186 Ogledov

Drama ugrabljenega avtobusa: prevozil rdečo v krožišču, policija razkriva, kaj se je dogajalo s potniki

5. april, 2019 14:29
186 Ogledov
facebook

Policisti po razkrili podrobnosti sinočnje ugrabitve avtobusa v Ljubljani. Do posnetka dogajanja po zaustavitvi avtobusa lahko pridete na povezavi.

Policijska uprava Ljubljana je bila včeraj zvečer nekaj pred 21. uro obveščena o dogodku na enem izmed avtobusov LPP v Ljubljani.
48-letni Kranjčan je v Centru Ljubljane na avtobusni postaji Ajdovščina vstopil na avtobus LPP in nato razbil steklo na avtobusu. Voznika je nato z grožnjami in izvijačem v roki prisilil, da ga je odpeljal proti avtocesti in ga usmerjal proti bencinskemu servisu na Barjanski cesti. V tem času je bilo na avtobusu 7 polnoletnih potnikov.

O dogajanju na avtobusu je policijo obvestil eden od potnikov, ki so se umaknili v zadnji del avtobusa. Na kraj je bilo napotenih več policijskih patrulj, v tem času pa je voznik avtobusa že uspel z lučmi in mahanjem rok opozoriti policista, ki sta v tem času bila v križišču v bližini. Policista sta takoj zaznala nenavadno dogajanje, saj sta postala pozorna na avtobus, ko je zapeljal v križišče pri rdeči luči.

Avtobus sta ustavila na Barjanski cesti pred uvozom na avtocesto. Policista sta uporabila prisilna sredstva (sredstva za vezanje in vklepanje, telesno silo, strokovni prijem in plinski
razpršilec) in tako izven avtobusa uspela obvladati moškega, ki je med postopkom z izvijačem zamahoval tudi proti obema policistoma.

V postopku po prijetju je osumljenec pričel izgubljati zavest, zaradi česar so mu policisti nudili prvo pomoč, s postopkom oživljanja pa so nato nadaljevali reševalci. Kljub pomoči je osumljeni na kraju umrl.

O dogodku sta bili obveščeni dežurna preiskovalna sodnica in tožilka, ki sta se udeležili ogleda kraja in odredili sodno obdukcijo. V zvezi dogodka policisti nadaljujejo s preiskavo in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno tožilstvo.

Mogoče vas bo zanimalo

Slovenija zvečer v rdečem! Poglejte, kje napovedujejo točo
Novice
46 Ogledov
Novice
46 Ogledov

Slovenija zvečer v rdečem! Poglejte, kje napovedujejo točo

User One - 17. julij, 2019 22:06

Arso je ob 21.45 prižgal najvišjo stopnjo alarma za točo Gorenjsko in Zgornjesavsko. Danes je bilo sicer sončno, najvišje dnevne temperature so bile od  26 do 30 stopinj…

Družinska grozljivka v Sevnici! Oče sina s kladivom po glavi, nato je vzel desko …
Črno
80 Ogledov
Črno
80 Ogledov

Družinska grozljivka v Sevnici! Oče sina s kladivom po glavi, nato je vzel desko …

User One - 17. julij, 2019 17:40

V sredo okoli 20. ure so sevniški policisti prejeli obvestilo o pretepu v okolici Sevnice. Takoj so odhiteli na kraj, kjer so naleteli na pretepeno in poškodovano…

Prepoznate moškega na fotografiji? Takoj pokličite policijo
Črno
84 Ogledov
Črno
84 Ogledov

Prepoznate moškega na fotografiji? Takoj pokličite policijo

User One - 17. julij, 2019 15:16

Policisti policijske postaje Ljubljana Center so konec marca letos obravnavali dve tatvini denarnic v zdravstveni ustanovi na območju Ljubljane. Neznani storilec je z odtujenima bančnima karticama opravil…

Več iz te kategorije