0 Deljenj 3993 Ogledov
Facebook

Kako je Šarčev poslanec, ki je ukradel sendvič, pristal na vodilni funkciji v državnem zavodu, kjer je direktor planiral odpuščanje 15 odstotkov zaposlenih

7. August, 2019 14:03
3993 Ogledov

V ponedeljek smo ekskluzivno razkrili, da je dobil vodstveni položaj v državnem zavodu nekdanji poslanec največje vladne stranke predsednika vlade Marjana Šarca LMŠ Darij Krajčič, ki je ukradel sendvič in se s tem pohvalil pred kamero kolegom poslancem. Kako, lahko pogledate na povezavi.

Zavod za gozdove Slovenije vodi Damjan Oražem, ki je pripravil načrt, kako bi odpustil 15 odstotkov zaposlenih, in na vodstveni položaj zaposlil poslanca najmočejše vladne stranke LMŠ, ki je ukradel sendvič. Foto: Facebook.

“Pozdravljeni, dr. Darij Krajčič je nastopil mandat vodje območne enote Nazarje 11. 7. 2019. Prejšnji vodja je bil Anton Breznik, kateremu se je dne 10. 7. 2019 zaradi upokojitve iztekel mandat in delovno razmerje v ZGS. Za prosto delovno mesto vodje območne enote je bil dne 9. 5. 2019 objavljen javni razpis na Zavodu RS za zaposlovanje in na spletni strani ZGS, na katerega so se prijavili trije kandidati. Postopek izbora je bil izveden skladno z zakonodajo in internimi akti. Dr. Krajčič vodi Območno enoto Nazarje Zavoda za gozdove Slovenije, ki zavzema cca. 69.000 ha in je razdeljena na 3 krajevne enote in 20 gozdnih revirjev,” so o Krajčičevi novi zaposlitvi sporočili iz Zavoda za gozdove Slovenije. V zavodu je po podatkih, ki jih objavljajo na spletni strani, 730 zaposlenih. Vodstvo zavoda tvorijo direktor Damjan Oražem in njegova pomočnika, vodja centralne enote Tomaž Hrovat in pomočnik za strokovne zadeve Aleš Poljanec.

Tako je glasilo pojasnilo, ki ga je iz urada direktorja poslala Mateja Garafolj. Pri čemer pa je kar zanimivo, da so pri odgovarjanju spregledali ključni vprašanji, kako je Krajčič prišel do vplivnega položajan v državnem zavodu. O izbirnih postopkih, v katerih je konkuretne za zasedbo vodstvene pozicije v državnem sektorju premagal nekdo, ki se je nekaj mesecev prej pohvalil, da je v trgovini kradel, in odgovornih osebah, ki so ocenile, da je taka oseba najprimernejša za vodenje organizacijske enote. Vprašanja v celoti objavljamo v okvirju spodaj.

Spoštovani,

obveščeni smo bili, da je direktor enote Nazarje postal nekdanji poslanec  dr. Darij Krajčič. Krajčič je v vlogi direktorja nazarske enote konec julija  že dajal izjave:
http://www.nt-rc.si/novi-tednik/najhujsi-napad-je-v-okolici-nazarij/.
Zato nas zanima:
– Kdaj je bil Krajčič imenovan na mesto direktorja nazarske enote zavoda za  gozdove?
– Ali je bil Krajčič imenovan na podlagi javnega razpisa? V kolikor da, kdaj  je bil ta objavljen in kje? Koliko prijav je prispelo? Koliko kandidatov je  izpolnjevalo pogoje? Kdo (poimensko) je odločal o imenovanju Krajčiča?
– Kdo je bil Krajčičev predhodnik in kdaj mu je potekel mandat?

Ko smo opozorili, da so očitno vprašanji spregledali, so iz Zavoda za gozdove Slovenije sporočili: “Pogoje so izpolnjevali vsi trije kandidati, prav tako so bili vsi trije
povabljeni na razgovor. Skladno z Zakonom o gozdovih vodje območnih enot imenuje in razrešuje direktor zavoda po predhodnem mnenju Sveta območne enote.” Na spletni strani zavoda smo poiskali imena: direktor je že omenjeni Damjan Oražem, ki je prišel na funkcijo decembra 2013, ko je vlada na dopisni seji razrešila njegovega predhodnika, kmetijsko ministrstvo je takrat vodil predsednik SD Dejan Židan. Imena članov sveta območne enote so objavljeni na povezavi, v svetu, ki je podalo prehodno mnenje o šefu območne enote so:

Vir: www.zgs.si

Pri imenovanju po kraji sendviča razvpitega poslanca največje vladne stranke LMŠ Krajčiča na vodstveni položaj v državnem Zavodu za gozdove Slovenije je zanimivo tudi dejstvo, da je direktor Oražem, ki je sodeč po dodatnih pojasnilih odločil o njegov zaposlitvi, po poročanju Dnevnika pred manj kot letom dni zaposlene razburil z načrtom za odpustitev 87 zaposlenih, kar je 15 odstotkov vseh, ne da bi prej načrte uskladil s sindikatom. Dnevnikov članek je dostopen na povezavi. Njegova reelekcija lani decembra pa ni bila enostavna. Tudi o tem je v članku na povezavi poročal Dnevnik, kjer so o eni prvih sej vlade Marjana Šarca decembra lani, na kateri ga ministrica za kmetijstvo ni predlagala za reelekcijo, zapisali: “Koalicijske partnerice so pohlevno sprejele imenovanje Damirja Črnčeca za državnega sekretarja v kabinetu premierja Marjana Šarca, pri izbiri novega direktorja zavoda za gozdove pa so skočile pokonci in zavrnile predlog ministrice Aleksandre Pivec, da na ta položaj posede Gregorja Daneva.

Oražem je bil ponovno za dirketorja zavoda imenovan teden dni kasneje, Slovenska tiskovna agencija je poročala, da 12. decembra lani.

Več iz te kategorije