0 Deljenj 2063 Ogledov

IZ TISKANE IZDAJE: Sindikalisti v družbi premierjevega očeta in zvezdniškega župana

21. March, 2018 6:30
2063 Ogledov

Na Krvavcu v Domu na Kriški planini, novi počitniški destinaciji sindikata, ki ga vodi politik stranke Levica Branimir Štrukelj, smo med lastniki apartmajev našli pisano zasedbo. Najbolj zanimiv je gotovo Miroslav Cerar, oče predsednika vlade Mira Cerarja, po nastopu vladavine katerega so z majhnimi nakazili Štrukljevi sindikalisti v samo treh letih prišli do šestih milijonov evrov.

Dom na Kriški planini, po javno dostopnih podatkih zgrajen leta 1998, je očitno zanimiv za kroge blizu Olimpijskemu komiteju Slovenije in njegovemu predsedniku Bogdanu Gabrovcu. V zadnjih dneh je bil sicer bolj opazen podpredsednik OKS Iztok Čop, nekoč uspešen športnik, od romanja na Magistrat s Štrukljevim nekdanjim tastom pa apartačik rdečih športnih baronov, ki je pred dnevi kot podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije udaril po zmagovitih slovenskih košarkarjih, rokometaših in vseh drugih športnikih, ki tekmujejo v timu, ko je dejal: »Naši športniki v kolektivnih športih ne prinašajo direktne slave Sloveniji.«

 

Miroslav Cerar

Po uspešni telovadni karieri je oče predsednika vlade Mira Cerarja zadnja leta aktiven predvsem kot športni multifunkcionar. Je predsednik Odbora za podeljevanje Bloudkovih priznanj pri ministrstvu za šolstvo in šport, predsednik Olimpijske akademije, zastopnik Kluba slovenskih olimpijcev pri Olimpijskem komiteju Slovenije (OKS), leta 2000 pa je z nekdanjim poslancem Pozitivne Slovenije Mitjo Meršolom, ki je znan kot ovaduh Ljuba Sirca Udbi, z zdaj že pokojnim direktorjem Krke Milošem Kovačičem in nekdanjim generalnim direktorjem RTV Slovenija Janezom Čadežem in Brigito Bukovec ustanovil Paraolimpijski sklad, Fundacijo za financiranje razvoja športa invalidov.

Miroslav Cerar starejši, ki sicer živi v Grosupljem, tako kot sinova ministrica za šolstvo in šport Maja Makovec Brenčič, je postal lastnik apartmaja številka 18 v pritličju Doma na Kriški planini marca leta 2014. Približno takrat je Miro Cerar mlajši ustanavljal Stranko Mira Cerarja.

Cerarjev apartma je po podatkih geodetske uprave trosoben in ima več kot osem kvadratnih metrov odprtega balkona.

 

 

Miran Stanovnik

Predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec (desno) in župan pod lupo KPK Miran Stanovnik

Župan občine Log – Dragomer, kjer še vedno nimajo kanalizacije, je politično funkcijo vzel precej z levo roko in občane leta 2016 zapustil zaradi postranskega posla na Filipinih s Pop TV, kjer je postal voditelj šova Survivor. Stanovnikov voditeljski posel v času županovanja je zaradi sumov nepravilnosti, med drugim tudi, da je delal na črno, saj je opravljal dejavnost, za katero ni registriran, vzela pod drobnogled tudi Komisija za preprečevanje korupcije. Občane je sicer zapustil že leta 2015 zaradi relija Pariz – Dakar. Pred župansko kariero je imel službo v vojski, a mu, sodeč po zapisu na Wikipediji, ni uspelo priti višje kot do čina stotnika. Stanovnik je lastnik apartmaja števila 8 v kleti od sredine decembra leta 2010.

 

 

Graščina z OKS na grbi

Najbolj nenavadna je situacija pri apartmaju številka 6 v kleti doma, ki je v lasti podjetja za upravljanje in svetovanje Graščina, ki je sicer registrirano za upravljanje z nepremičninami in ima sedež v Murglah. Družba je bila leta 2010 ustanoviteljica fundacije Gradimo prihodnost, ustanoviteljice katere naj bi bile še družbe Gradinvest, Fergrad, Finagra in Mix. Apartma na Krvavcu, ki je sicer edina nepremičnina družbe Graščina, bi utegnil kmalu priti v roke Olimpijskega komiteja Slovenije. Že oktobra 2016 so na podlagi sodne poravnave na apartma vknjižili 100 tisoč evrov težko zastavno pravico z zakonskimi zamudnimi obrestmi vred.

 

Več iz te kategorije