0 Deljenj 167 Ogledov
iStock

Navade, ki vam kradejo srečo

20. marec, 2018 19:30
167 Ogledov

Kadar vam vaše navade ne pomagajo najbolje, potem vam verjetno škodujejo. Tukaj je nekaj navad, ki kradejo vašo srečo. Najbolje se jih je čimprej znebiti, če želite biti srečni v življenju.

1. Osredotočanje na vsako zgodbo, le na svojo ne

Ne bodite vedno zadovoljni s tujimi zgodbami o uspehu in ob tem pozabite, da sami ustvarjate svojo. Imate vse adute, da postanete to, kar želite. Ko vzamete kontrolo v svoje roke, se stvari spremenijo. Se pravi, manj poslušajte druge in se bolj osredotočite nase. Seveda je prav, da imate vzore, vendar ne dopustite, da odločajo namesto vas. Sami najdite pot in se odločite, kaj želite v življenju početi.

2. Čakanje na pravi trenutek

Veliko jih verjame, da je treba čakati na pravi trenutek, da začnete z nečim. Trenutki so takšni, kot jih sami naredimo. To so samo miti, ki v realnosti ne delujejo. Če boste v življenju vedno čakali na popolnost, ne boste uspeli. Bolje je, da uspete na popoln način izkoristiti vse nepopolnosti v življenju.

3. Delati samo zaradi denarja

Delati nekaj, kar vas ne veseli, je kot zapor. Ni treba, da iščete službo, ki bi vas neizmerno osrečevala, dovolj je že, da najdete nekaj, kar vas bo vsaj malo zanimalo. Služba je velik del vašega življenja. Ni vse v denarju. Če le imate možnost, si poiščite nekaj, kar vam bo dalo zagon in energijo.

4. Zadrževanje sovraštva

V primeru, da v sebi nabirate sovraštvo do nekoga, vas bo to na koncu pripeljalo do situacije, ko ne boste več vedeli, koga in zakaj ste ga sovražili.

Če želite odpraviti razlog vašega sovraštva iz misli, ga ne sovražite. Enostavno se oddaljite in se ne ozirajte nazaj.

5. Oklepanje svojih strahov in skrbi

Če pogledate nazaj v svoje življenje boste ugotovili, da se večina stvari, za katere ste se vnaprej bali, sploh ni zgodila in ste po nepotrebnem trošili svoje živce. Kdo ve, koliko dobrih priložnosti ste zamudili. Naj bo to nauk, da se naučite živeti vsak trenutek. Ne razmišljajte preveč vnaprej, osredotočite se na sedanjost.

6. Vznemirjanje za stvari, ki so se zgodile

Za nazaj ne boste nič spremenili! Osredotočite se na to, da se ne ponovi več. Zapišite si probleme, s katerimi se srečujete, da se jim boste lahko prilagodili. Pomembno je, da tem problemom ne pustite, da postanejo stalnica vašega življenja.

7. Vztrajanje z osebo, ki vas je prizadela

Včasih enostavno morate vstati in oditi od ljudi! Če vas nekdo prizadene znova in znova, se sprijaznite z dejstvom, da mu je vseeno za vas. Težko si je priznati, ampak ni druge rešitve.

Mogoče vas bo zanimalo

PIJANA IZOLJANKA POŠKODOVALA SEDEM VOZIL Nato se je odpravila v gostilno
Črno
5 Ogledov
Črno
5 Ogledov

PIJANA IZOLJANKA POŠKODOVALA SEDEM VOZIL Nato se je odpravila v gostilno

User One - 15. oktober, 2018 18:58

V soboto popoldan so se koprski policisti odzvali na obvestilo, da je neka ženska na parkirišču trčila v gostilno in odšla. Policisti so po prihodu na kraj…

V PLANINI ODJEKNILO Urad za zaščito poroča o terorističnem napadu
Črno
29 Ogledov
Črno
29 Ogledov

V PLANINI ODJEKNILO Urad za zaščito poroča o terorističnem napadu

User One - 15. oktober, 2018 13:09

Teroristični napadi, bel prah,'' … se glasi zapis na uradu za zaščito in reševanje. Medtem policija sporoča,  da so jih danes malo pred 10. uro obvestili, da je…

POČILO NA ŠTAJERSKI AVTOCESTI Prišlo do naleta več vozil, cesta je zaprta
Črno
125 Ogledov
Črno
125 Ogledov

POČILO NA ŠTAJERSKI AVTOCESTI Prišlo do naleta več vozil, cesta je zaprta

User One - 15. oktober, 2018 12:09

Štajerska avtocesta bo po podatkih prometnoinformacijskega centra zaradi prometne nesreče zaprta med priključkoma Celje - zahod in Celje - center v smeri Maribora najmanj do 13. ure.…

Več iz te kategorije