0 Deljenj 130 Ogledov
iStock

Navade, ki vam kradejo srečo

20. marec, 2018 19:30
130 Ogledov

Kadar vam vaše navade ne pomagajo najbolje, potem vam verjetno škodujejo. Tukaj je nekaj navad, ki kradejo vašo srečo. Najbolje se jih je čimprej znebiti, če želite biti srečni v življenju.

1. Osredotočanje na vsako zgodbo, le na svojo ne

Ne bodite vedno zadovoljni s tujimi zgodbami o uspehu in ob tem pozabite, da sami ustvarjate svojo. Imate vse adute, da postanete to, kar želite. Ko vzamete kontrolo v svoje roke, se stvari spremenijo. Se pravi, manj poslušajte druge in se bolj osredotočite nase. Seveda je prav, da imate vzore, vendar ne dopustite, da odločajo namesto vas. Sami najdite pot in se odločite, kaj želite v življenju početi.

2. Čakanje na pravi trenutek

Veliko jih verjame, da je treba čakati na pravi trenutek, da začnete z nečim. Trenutki so takšni, kot jih sami naredimo. To so samo miti, ki v realnosti ne delujejo. Če boste v življenju vedno čakali na popolnost, ne boste uspeli. Bolje je, da uspete na popoln način izkoristiti vse nepopolnosti v življenju.

3. Delati samo zaradi denarja

Delati nekaj, kar vas ne veseli, je kot zapor. Ni treba, da iščete službo, ki bi vas neizmerno osrečevala, dovolj je že, da najdete nekaj, kar vas bo vsaj malo zanimalo. Služba je velik del vašega življenja. Ni vse v denarju. Če le imate možnost, si poiščite nekaj, kar vam bo dalo zagon in energijo.

4. Zadrževanje sovraštva

V primeru, da v sebi nabirate sovraštvo do nekoga, vas bo to na koncu pripeljalo do situacije, ko ne boste več vedeli, koga in zakaj ste ga sovražili.

Če želite odpraviti razlog vašega sovraštva iz misli, ga ne sovražite. Enostavno se oddaljite in se ne ozirajte nazaj.

5. Oklepanje svojih strahov in skrbi

Če pogledate nazaj v svoje življenje boste ugotovili, da se večina stvari, za katere ste se vnaprej bali, sploh ni zgodila in ste po nepotrebnem trošili svoje živce. Kdo ve, koliko dobrih priložnosti ste zamudili. Naj bo to nauk, da se naučite živeti vsak trenutek. Ne razmišljajte preveč vnaprej, osredotočite se na sedanjost.

6. Vznemirjanje za stvari, ki so se zgodile

Za nazaj ne boste nič spremenili! Osredotočite se na to, da se ne ponovi več. Zapišite si probleme, s katerimi se srečujete, da se jim boste lahko prilagodili. Pomembno je, da tem problemom ne pustite, da postanejo stalnica vašega življenja.

7. Vztrajanje z osebo, ki vas je prizadela

Včasih enostavno morate vstati in oditi od ljudi! Če vas nekdo prizadene znova in znova, se sprijaznite z dejstvom, da mu je vseeno za vas. Težko si je priznati, ampak ni druge rešitve.

Mogoče vas bo zanimalo

FOTO: V tem kombiju švercal 34 ilegalcev
Novice
2 Ogledov
Novice
2 Ogledov

FOTO: V tem kombiju švercal 34 ilegalcev

Marjanca Scheicher - 23. julij, 2018 15:03

Policisti so 20. 7. nekaj po 9. uri v kraju Podbočje na območju Policijske postaje  Krško  ustavili voznika osebnega avtomobila, za njim pa še voznika kombiniranega vozila…

Danes praznuje najbolj srčen poslanec
Novice
2 Ogledov
Novice
2 Ogledov

Danes praznuje najbolj srčen poslanec

Marjanca Scheicher - 23. julij, 2018 14:47

23. julija se je rodil dolgoletni poslanec Franc Breznik. Leta 1991 se je priključil prvi generaciji slovenske vojske v Pekrah, kjer se je zgodil prvi upor proti…

Tim Gajser – haloški šampion na stopničkah
Novice
3 Ogledov
Novice
3 Ogledov

Tim Gajser – haloški šampion na stopničkah

Marjanca Scheicher - 23. julij, 2018 14:00

Tim je s stopničkami na Češkem je potrdil, da je kriza, s katero se je soočal v prvi polovici sezone, le še bled spomin.  Najboljši motokrosisti na…

Več iz te kategorije

Dvakrat se je stepel v eni uri
Novice
6 Ogledov
6 Ogledov

Dvakrat se je stepel v eni uri

Marjanca Scheicher - 23. julij, 2018 9:45
Slovenijo je stresel potres! Ste ga čutili?
Novice
9 Ogledov
9 Ogledov

Slovenijo je stresel potres! Ste ga čutili?

Marjanca Scheicher - 23. julij, 2018 8:02
To sta Bolgara “švercala” v svojem vozilu!
Črno
8 Ogledov
8 Ogledov

To sta Bolgara “švercala” v svojem vozilu!

Marjanca Scheicher - 23. julij, 2018 7:56