0 Deljenj 1981 Ogledov

IZ TISKANE IZDAJE: EKSKLUZIVNO S Tičevo družino živi zdaj ženska iz Playboya

8. marca, 2018 18:50
1981 Ogledov

Osem mesecev je že minilo od šokantne smrti igralca Gašperja Tiča. Skrito in veliko manj prijetno plat igralca, javna radiotelevizija ga je pogosto angažirala za otroške oddaje, je razgalilo sojenje Stefanu Cakiću, ki so ga prijeli, ker je sodil igralcu in se brani, da ga je Tič zlorabil. Sojenje je sicer do nadaljnjega prekinjeno, ker tožilka Tamara Gregorčič zaradi vprašanja sodnika Cirila Keršmanca Cakićevemu odvetniku Gorazdu Fišerju, ali želi z zasliševanjem prič izvedeti, ali je Tič zlorabil še koga, zahteva izločitev sodnika.

Poleg seksualnih preferenc, ki jih je vrsto let z igralko Natašo Tič Ralijan poročeni Gašper Tič skrival, je njegova smrt pozornost usmerila tudi na njegovo velikansko premoženje in prihodke. Pogledali smo, kaj se z njim(i) dogaja osem mesecev po igralčevi smrti.

Gašper Tič in Nataša Tič Ralijan v javnosti dolgo nista povedala, da nista več par.

Mrtvi Tič še vedno direktor

Tičeva šokantna smrt je razkrila, da je poleg redne službe v javnem sektorju Tič z  materjo svojih dveh sinov ustanovil podjetje Tiči, storitve na področju kulture, d.o.o., s katerim sta v dobrih desetih letih samo iz proračuna, tako kaže aplikacija protikorupcijske komisije Erar, zaslužila 433 tisoč evrov. Kar je osem mesecev po smrti Gašperja Tiča posebej nenavadno – še vedno je lastnik polovice podjetja, kot je razvidno tudi na izpisku iz baze Gvin, datiranem z 20. 2. 2018. V bazi Ajpes je bil tega dne še vedno zapisan kot direktor, prav tako Nataša Tič Ralijan.

Gašper Tič je osem mesecev po smrti še vedno solastnik podjetja.

Gašper Tič je umrl 18. junija lani, 5. julija je bil iz registra izbrisan ko zastopnik Združenja dramskih umetnikov Slovenije, 12. oktobra pa kot zastopnik sindikata Sviz Mestnega gledališča ljubljanskega. Podjetje Tiči je sicer izrazito veliko v prej omenjenem obdobju zaslužilo z javnim zavodom Radiotelevizija Slovenija, skupaj 175 tisoč evrov. Z Gledališčem Koper pa 118 tisočakov in s Kulturno prireditvenim centrom Narodni dom Maribor 74 tisočakov.

Stanovanje za 415 tisoč evrov

Aprila je za stanovanje, v katerem je junija umrl, plačal skoraj pol milijona evrov.

Nataša Tič Ralijan je od 1. februarja 2016 delovala kot registrirana samostojna kulturna ustvarjalka, moderatorka, voditeljica in igralka, a je bil 17. julija lani v registru zaznan izbris podjetja. Tri mesece kasneje, 7. oktobra, je ustanovila Umetniško uprizarjanje, Nataša Tič Ralijan s.p., ki je poleg dejavnosti, ki jih ima že v imenu, registrirano tudi za oddajanje in obratovanje lastnih ali najetih nepremičnin.

Podjetje Tiči je samo nekaj tednov pred igralčevo smrtjo na Obali prodalo veliko stanovanje v neposredni bližini luke v Kopru. Je pa podjetje še vedno lastnik petsobnega stanovanja v Ljubljani, v katerem je umrl Gašper Tič. Za stanovanje površine 193 kvadratnih metrov, izgrajeno leta 1937, je aprila 2017 plačal kar 415 tisoč evrov, je razvidno iz evidence trga nepremičnin.

Na stanovanje je konec lanskega maja, ko je bil Tič še živ, Nova KBM vpisala hipoteko v višini 150 tisoč evrov.

Na Tičevem naslovu tudi Alma

Alma Glumac, ki se je na prireditvi Famme Fatale leta 2009 pojavila ob namestniku direktorja podjetja Delo Revije Romanu Repu (lastnik je bil Matej Raščan), je solastnica stanovanja, v katerem v stari Ljubljani živi družina Tič. Tudi sama ima tam stalni naslov.

Podjetje Tiči in s.p. Tič Ralijanove sta registrirana na drugem naslovu v stari Ljubljani, nad znano gostilno na Starem trgu. Na tem naslovu imata še danes stalno prebivališče oba Tičeva, od 18. oktobra lani pa je na podlagi darilne pogodbe lastnik dveh petin stanovanja postal njun sin, ki je lani maja dopolnil osemnajst let. Prej je bil lastnik teh dveh petin Tičev oče Igor s stalnim prebivališčem v Kopru. Na dan, ko je njegov polnoletni vnuk Gal postal lastnik stanovanja, je bila v korist njegove matere na stanovanje vpisana služnost stanovanja in prepoved odtujitve. Dve petini stanovanja sta sodeč po zemljiški knjigi družbena lastnina v upravi Občine Ljubljana Moste Polje, petinska lastnica petsobnega stanovanja pa je tudi Alma Glumac, leta 1973 rojena plesalka in novinarka revijalnega tiska, katere vroče posnetke so lahko leta 2007 občudovali tudi bralci Playboya, je včasih prebivala na Ulici bratov Babnik. Iz dostopnih podatkov, po katerih ima na omenjenem naslovu na Starem trgu tudi omenjena igralka stalno prebivališče, je mogoče sklepati, da tudi ona sedaj živi s Tičevo družino.

Je pa tudi delež Tičevega sina obremenjen s hipoteko, vpisano teden dni po tistem, ko je postal lastnik stanovanja, s strani banke Intesa Sanpaolo. Terjatev v višini 88 tisoč evrov mora poravnati do konca novembra leta 2037.

 

Mogoče vas bo zanimalo

Poslanec, ki ima dve podjetji z blokiranimi računi, družba za financiranje pa mu visi tudi na domačem naslovu
Novice
16431 Ogledov1
Novice
16431 Ogledov1

Poslanec, ki ima dve podjetji z blokiranimi računi, družba za financiranje pa mu visi tudi na domačem naslovu

User One - 18. maja, 2020 17:35

Gregor Židan, nadomestni poslanec, ki je prišel v parlament na listi SMC, danes pa se je od stranke poslovil, ne želi povedati, koliko je kralj odpadkov Martin…

#Koronavirus: Pri WHO so si premislili, v javnosti priporočajo nošenje obraznih mask – čakamo stališče Eržena iz NIJZ
Novice
10931 Ogledov
Novice
10931 Ogledov

#Koronavirus: Pri WHO so si premislili, v javnosti priporočajo nošenje obraznih mask – čakamo stališče Eržena iz NIJZ

User One - 5. aprila, 2020 10:20

Kaj bo o spremenjenih smernicah Svetovne zdravstvene organizacije (WHO), ki od včeraj podpira nošenje zaščitnih mask v javnosti, rekel v.d. direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ),…

#Koronavirus: Vodilni znanstvenik opozarja, da tisti, ki za zaščito pred virusom ne nosijo mask, delajo “veliko napako”
Ljudje
10989 Ogledov
Ljudje
10989 Ogledov

#Koronavirus: Vodilni znanstvenik opozarja, da tisti, ki za zaščito pred virusom ne nosijo mask, delajo “veliko napako”

User One - 30. marca, 2020 15:38

"Največja napaka v ZDA in Evropi je po mojem mnenju, da ljudje ne nosijo mask," je v intervjuju za znanstveni portal Science dejal generalni direktor kitajskega centra…

Vulgarni izpad funkcionarja oddelka ZZB NOB na predsednika republike in spravo
Piškotkarji
956 Ogledov
Piškotkarji
956 Ogledov

Vulgarni izpad funkcionarja oddelka ZZB NOB na predsednika republike in spravo

User One - 6. junija, 2020 20:29

Napadalost in vulgarnost vodje oddelka Zveze združenj borcev NOB v ljubljanskem Savskem naselju Janeza Starihe je očitno brezmejna. Danes se je na omrežju Twitter lotil predsednika republike…

Po nesreči z motorjem pomagali pri prenosu dveh oseb
Črno
213 Ogledov
Črno
213 Ogledov

Po nesreči z motorjem pomagali pri prenosu dveh oseb

User One - 6. junija, 2020 19:42

Ob 17.03 sta v Bukovski vasi, občina Dravograd, trčila osebno vozilo in motorno kolo, javlja uprava za zaščito in reševanje. Gasilci PGD Slovenj Gradec in KGZ Ravne…

Groza pri črnuškem mostu, osebe še niso našli
Črno
275 Ogledov
Črno
275 Ogledov

Groza pri črnuškem mostu, osebe še niso našli

User One - 6. junija, 2020 19:32

Ob 11.35 je pri črnuškem mostu v Ljubljani oseba skočila v reko Savo, javlja uprava za zaščito in reševanje. Posredovali so poklicni gasilci GB Ljubljana ter prostovoljni…

Več iz te kategorije