0 Deljenj 5149 Ogledov

IZ TISKANE IZDAJE: Migranti nasilni tudi v Sloveniji – kako varni smo?

3. May, 2018 6:00
5149 Ogledov

Če morda še komu, vsaj do sedaj, ni bilo jasno, da je Slovenija tudi po zaslugi »vilkomerjev« ilegalnih migrantov na poti do kaosa zaradi migrantskega nasilja, mu je to pretekli teden postalo. Bliža se nam nov migrantski val in začelo se je nasilje. Tukaj, na domačem pragu!

Notranja ministrica (v odhodu) Vesna Györkös Žnidar te dni opozorila na porast klasičnih ilegalnih migracij: »Nobena skrivnost ni, da se odpira nova migracijska pot čez Bosno. Policija je pripravljena, tudi načrti so izdelani.« Dejstvo pa je, da se pritisk ilegalnih migrantov na naše meje zadnje tedne povečuje in po besedah ministrice se bo ta trend v naslednjih mesecih še povečal. To je že opazno na terenu, predvsem v Beli krajini.

Preko Kolpe

Migranti iščejo primerno mesto, da prečkajo ali preplavajo reko Kolpo. (foto: Nova24TV)

Največ poskusov prečkanja naše meje s Hrvaško je bilo zadnjih nekaj dni v Beli krajini, kjer migranti poskušajo preplavati ali prebroditi reko Kolpo. Prav ta se, kot trdijo domačini, spreminja v reko trupel, saj v času, ko je bila močno narasla, številnim pri poskusu prečkanja ni uspelo in so utonili. Po poročanju portala moja-dolenjska.si je pogrešanih več kot pet oseb.

Novi val

Samo pretekli teden so imeli policisti na Primorskem in v Beli krajini polne roke dela z migranti, čez vikend so pri nezakonitem prečkanju meje prijeli skupaj 59 migrantov. Med njimi so državljani Kosova, Sirije, Alžira, Pakistana, Turčije, Tunizije, Maroka, Egipta in Libije. Že naslednje dni po vikendu so v Beli krajini prijeli dodatnih 11 migrantov. Vsi tujci po prijetju takoj zaprosijo za azil.

Napad z nožem

Na kraj dogodka v Tovarni Rog je prišlo več policijskih patrulj. (foto: Nova24TV)

Na tragedijo, povezano z migranti, ni bilo treba dolgo čakati. Nezakoniti migranti, ki poznajo samo zakon ulice in ne bodo nikoli spoštovali slovenskih zakonov – še več, za muslimane obstaja samo šeriatsko pravo –, so začeli »po svoje« obračunavati tudi v deželi pod Alpami. V zapuščeni Tovarni Rog, ki je nekakšna cona brez nadzora, kot smo že pisali v našem tedniku, je prišlo do napada, ko je napadalec »arabskega videza« z nožem napadel drugega »uporabnika« ter ga pri tem zabodel v predel noge. Napadeni je izven življenjske nevarnosti, storilec pa je bil do zaključka redakcije še vedno na begu.

Kučan in Fajonova podpirata migrante

Posnetki shoda so razkrili, da so bili »mirni« protestniki resno oboroženi – s palicami, japonskim mečem, skritim v dežniku, in posebnimi rokavicami za ulične pretepe. (foto: Twitter)

Februarja 2016 so »vilkomerji« ilegalnih migrantov, ki uničujejo temelje sodobne Evrope in ogrožajo življenja prebivalcev, kamor koli pridejo, na Kotnikovi ulici v Ljubljani pripravili »shod dobrodošlice«. Na čelu shoda so bili Milan Kučan, Tanja Fajon in š tevilni vidni politiki Levice.

Kaj sledi?

Ob vsem tem se postavlja vprašanje, kaj sledi za Slovenijo? Bomo priča dogodkom, ki jih vsakodnevno videvajo v nekaterih skandinavskih deželah, v Franciji ali Italiji? Smo res pripravljeni na brutalnosti, ki so jih sposobni ilegalni migranti, ki ne bežijo pred vojnami, ampak prihajajo zgolj zaradi iskanja lagodnejšega življenja, predvsem na naš račun?! Kam pluješ, Slovenija? V nemirne vode »vilkomerstva« z nezdružljivimi civilizacijskimi normami prišlekov z domačini, pri čemer nas morda čakajo predvsem njihovi krvavi napadi, ropanja, posilstva … Na našem dvorišču, ne tam nekje in daleč stran. Ali pa bomo zmogli stopiti skupaj, kot smo to storili že pred stoletji ob turških vpadih. Vzporednic je zelo veliko …

 

MIGRANT POŠKODOVAL POLICISTKO

Ahmed Khalil (foto: viralko.si)

Že decembra lani se je v vasi Rosalnice pri Metliki zgodil incident, ko je ilegalni migrant, 24-letni Ahmed Khalil, pri nezakonitem prečkanju državne meje, potem ko ga je opazila policijska patrulja, poskušal le-tej zbežati. Pri poskusu bega ga je dohitela in ujela pogumna policistka Irma Pirc, nasilni migrant pa jo je močno odrinil, da je padla in se pri tem poškodovala, zato je morala poiskati zdravniško pomoč. Nasilnež je bil obsojen na štiri mesece zapora, danes pa ga zanima samo še to, ali mu bodo odobrili azil.

 

 

VEČEROV TOTI LIST SE IZ OGROŽENIH PREBIVALCEV DELA NORCA

Spomnimo, Večerov kvazisatirični in Židanov (SD) brezplačnik Toti list, ki ni prijavljen niti v razvid medijev, kar pomeni, da kršijo Zakon o medijih, se v svojih prispevkih dobesedno dela norca iz prebivalcev Bele krajine, ki so te dni še posebno na udaru zaradi ilegalnih migrantov. Ti namreč ne samo da vdirajo na njihova dvorišča, ampak brez sramu vkorakajo tudi v hiše domačinov. Tega Večerovi novinarji ne vidijo, kaj šele občutijo.

 

Več iz te kategorije