0 Deljenj 4153 Ogledov
© Milenko Šetinc in Mojca Šetinc z Vrtne poti 5. On ima tam podjetje, ona stalni naslov, a nepremičnina je prodana, kaže zemljiška knjiga. Foto: arhiv.

Golobova kandidatka Mojca je živela v nepremičnini lastnika, financiranega iz javnega zdravstvenega denarja, a februarja se je vse spremenilo

18. April, 2022 6:00
4153 Ogledov

Ena najbolj razvpitih kandidatk letošnjih volitev je nedvomno Mojca Šetinc Pašek, zaposlena pri Javnem zavodu RTV Slovenija, s tako enormin vplivom na urednikovanje RTV Slovenija, da se pri istem mediju, ki ga plačujejo vsi davkoplačevalci, na spletnih straneh medija tudi promovira. Kandidira na listi Roberta Goloba.

Pogledali smo, kje naj bi, glede na naslov, ki ga je prijavila Državni volilni komisiji, živela. Na Vrtni ulici 5 v Pijavi Gorici.

Kjer ima sedež tudi podjetje Ljubljanski val, v lasti njenega moža Milenka Šetinca, s katerim slovita po skupnih piarovsko-medijskih akcijah.

Vir: Ajpes.

Gre za nepremičnino, katere lastnica je bila do letošnjega februarja prav družba Ljubljanski val. Aplikacija protikorpcijske komisije Erar pa pokaže, da je novinarka in urednica na javni televiziji živela v nepremičnini družbe, ki bogato financirane iz slovenskega zddravstva, saj je v desetih letih od javnih družb Javni zavod Lekarna Ljubljana, Zavoda za zdravstevno zavarovanje Slovenije in Ministrstva za zdravje zaslužilo več kot 125 tisoč evrov.

Vir: Erar.

Ampak, piarovska agencija ni več lastnica nepremičnine. Februarja je bil v zemljiško knjigo vložen predlog za vpis novih lastnikov. Ali jima Šetinc Paškova in podjetje njenega moža, ki se na današnji dan predstavljata z omenjenim naslovom, plačujeta najemnino, novi lastnik pa zanjo plačuje dajatve, in ali je vse, kot zahtevajo pravila, preverjamo.

 

 

 

Več iz te kategorije