0 Deljenj 2505 Ogledov
Branko Kralj (levo) te dni švica kot v savni, čeprav je še na vikend-pikniku stranke z Marjanom Šarcem užival v takšni idili. Foto: Facebook.

Branko Kralj iz LMŠ, ki se je za vnuka Edvarda Kardelja, počutil kot država, danes na polno švica – ima pa tudi firmo, ki se ukvarja s savnami

29. August, 2019 6:55
2505 Ogledov

Niso visoke poletne temperature, niti savne, s katerimi se profesionalno ukvarja Branko Kralj, krive, da Branko Kralj, ki se v politiki predstavlja kot Brane Kralj, in je bil včasih delodajalec Marka Šarca – bratranca Marjana Šarca, predsednika stranke LMŠ, danes švica kot v savni. Kriv je pač Kralj, ki se je v funkcijo generalnega sekretarja stranke predsednika vlade tako vživel, da je misli, da je država. Ker človek, ki so ga ob vstopu v politiko klicali “hišnik,” kmalu pa bomo razkrili, da je v resnici prodajalec savn, ki ima firmo za pedikuro, ima pač najbrž redko priložnost službo urediti politično pogorelemu vnuku Edvarda Kardelja Igorju Šoltesu. Kako se je spozabil in kaj je narobe naredil, je pisal Bojan Požar.

Žila d.o.o. je ime podjetju, katerega edini lastnik je Branko Kralj, generalni sekretar stranke LMŠ. Branko Kralj je, kot je razvidno iz spodnjega izpiska iz baze Ajpes, tudi prokurist v podjetju. Direktorica je Irena Kralj, ki si poleg priimka z njim deli tudi stalni naslov, zato predvidevamo, da gre za soprogo.

Foto: Ajpes

Žila je registrirana za kozmetični in pedikersko dejavnost, poslovanje podjetja pa je občasno tako slabo, da bi pred ime lahko dodali še pridevnik zlata. Tako je denimo po podatkih iz Gvina lansko leto končalo v rdečem, leta 2014 pa je bilo nekaj dni blokirano.

Foto: Gvin.

A Kraljeva Žila se ne ukvarja zgolj z urejanjem nohtov. Nanjo nas je opozoril nekdo, ki je pri Žili naročil popravilo savne. Račun za opravljene storitve pa je izstavil prav Branko Kralj, pripoveduje stranka, ki je našla tudi račun. Ker se je vse skupaj dogajalo v času, ko je bil današnji predsednik vlade Marjan Šarec v volilni kampanji, Kraljeva stranka ni pozabila moža, ki je za Žilo servis opravljal. Bil je namreč bratranec današnjega predsednika vlade Marko, ki je politično aktivnemu bratrancu v času kampanje služil tudi kot šofer. Marko menda rad pokaže tudi fotografije, ki so nastale, ko je komiku Marjanu pomagal pri nastopih, ko se je ta še oblačil v žensko.

No, z Marjanovim odhodom v politko so prišli tudi novi časi za bratranca Marka. Letos si je odprl s.p.. Zdaj se ukvarja s podjetniškim in poslovnim svetovanjem.

Ali za Kralja še popravlja savne, nam ni znano. Smo pa opazili, da so pri Kralju pravkar v akciji.

Vir: Spletna stran Kraljevega podjetja Žila.


Mogoče vas bo zanimalo

Padel motorist, gasilci na pomoč reševalcem
Črno
41 Ogledov
Črno
41 Ogledov

Padel motorist, gasilci na pomoč reševalcem

User One - 16. October, 2021 18:53

Ob 17.51 je na Bakovniku v Kamniku padel motorist in se poškodoval, javlja uprava za zaščito in reševanje. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj nesreče in pomagali…

Če ste dobili to elektronsko sporočilo, ga nikar ne odpirajte! To ni Pošta Slovenije
Črno
37 Ogledov
Črno
37 Ogledov

Če ste dobili to elektronsko sporočilo, ga nikar ne odpirajte! To ni Pošta Slovenije

User One - 16. October, 2021 16:44

V NLB opozarjajo na lažna elektronska sporočila v imenu Pošte Slovenije, s katerimi želijo prevaranti od naslovnika pridobiti podatke, ki omogočajo krajo denarja. Prejemnik sporočila prejme lažno obvestilo, da…

Hudo poškodovan občan: Nanj se je podrlo drevo
Črno
88 Ogledov
Črno
88 Ogledov

Hudo poškodovan občan: Nanj se je podrlo drevo

User One - 16. October, 2021 15:38

Ob 12.45 je pri Zaplani, občina Vrhnika, pri podiranju drevesa v gozdu, drevo padlo na občana in ga huje poškodovalo, javlja uprava za zaščito in reševanje. Gasilci…

Več iz te kategorije

S ceste, v pločevini ena oseba
Črno
83 Ogledov
83 Ogledov

S ceste, v pločevini ena oseba

User One - 16. October, 2021 7:53
Ob 3.36 na streho
Črno
123 Ogledov
123 Ogledov

Ob 3.36 na streho

User One - 16. October, 2021 7:49