0 Deljenj 1260 Ogledov

Ste slišali vremensko napoved od prvega šolskega dne naprej? Če niso to zimske temperature… in sneg septembra?!

28. August, 2019 21:50
1260 Ogledov

Ob pogledu na vremensko grafiko za prihodnji teden smo pomislili, da so se pri oddaji 24ur zmotili, ko so v torek, 3. septembra za jutro napovedali 13, za dan pa samo 14 stopinj Celzija. Voditeljica je izrekla celo besedico “sneg,” v torek naj bi padal v visokogorju.

Zato smo pobrskali po spletni strani Agencije RS za okolje. In spoznali, da je napoved še hladnejša za sredo. Izrazito vremensko spremembo napoveduje tudi specializirani vremenski portal Neurje.si.

A gremo lepo po vrsti. Prvi šolski dan, ponedeljek 2. september, sicer ne bo več poleten, a bodo temperature letnemu času primerne. Del države, ki vas zanima, boste našli v spodnji grafiki.

Foto: Arso

Torkove temperature pa bodo milo rečeno res že poznojesenske. V Ljubljani bo zjutraj 12, čez dan pa 14, v Mariboru zjutraj 11, čez dan pa niti stopinja več. V Kranju bo zjutraj 11, čez dan 13, v Portorožu pa zjutraj 16 in popoldne 20 stopinj Celzija.

Foto: Arso

Še bolj hladna, rečemo lahko kar mrzla, pa bo očitno sreda, 4. septembra. V Ljubljani se bodo prebudili v 11 stopinj, čez dan bo 13, v Mariboru naj bi bilo zjutraj le 10, čez dan 11, v Portorožu pa zjuraj 17, popoldne pa 21 stopinj Celzija.

Še dobro, da je pred nami vikend, ko bomo lahko pospravili poletna oblačila.

Več iz te kategorije