0 Deljenj 1320 Ogledov

Blokiranega Vilfana ni pri Šarcu: razkrivamo, kam so ga poslali

24. January, 2019 23:41
1320 Ogledov

Škandaloznega sedmega državnega sekretarja Marjana Šarca, pred manj kot mesecem dni na to dobro plačano mesto imenovanega propadlega politika z blokiranim računom društva, ki ga vodi, športnega komentatorja Petra Vilfana, ki je po poročanju nekaterih medijev tudi v preiskavi davčne uprave, ker je izigraval zakonodajo, so se že znebili iz Šarčevega kabineta.

Kot so nam sporočili iz Šarčeve službe za odnosi z javnostmi, Peter Vilfan svoje naloge opravlja na MIZŠ”. Takole pojasnjujejo: “Državni sekretar Peter Vilfan, zaposlen od 4. januarja 2019, ima pooblastilo predsednika vlade za pomoč pri opravljanju nalog iz pristojnosti ministrstva za izobraževanje, znanost in šport na področju športa v okviru pooblastil, ki mu jih dal minister za izobraževanje, znanost in šport.”

Vilfan pa je tako dejansko pristal tam, kamor so ga želeli imenovati že v začetku, saj je provladni časnik Večer 28. decembra lani poročal: “Vlada je na četrtkovi dopisni seji imenovala nekdanjega poslanca upokojenske stranke DeSUS Petra Vilfana na položaj sekretarja za šport v kabinetu predsednika vlade Marjana Šarca. Spomnimo, da so Vilfana na tem položaju pričakovali že na ministrstvu za izobraževanje, ki ga vodi Jernej Pikalo, a bi vlada za kaj takega morala spremeniti zakon o vladi, saj imajo lahko ministri omejeno število sekretarjev. Vlada je sicer želela s spremembo zakona povečati število državnih sekretarjev na posameznih ministrstvih in v vladnih službah, saj je imela v načrtu še pet dodatnih državnih sekretarjev pri nekaterih drugih ministrih. Ta kadrovska imenovanja bi bila posledica koalicijskih dogovorov, vendar so opozicijski poslanci vladajočim onemogočili, da bi na hitro lahko zaposlili dodatne kadre.

Vilfan medtem sramotne bilance svojega kluba še ni saniral, evidence so bile 24. dan leta 2019 videti tako pordele …

 

Več iz te kategorije