0 Deljenj 679 Ogledov

Vkleščeni voznik umrl na mestu nesreče

25. January, 2019 14:30
679 Ogledov

Včeraj okoli 16.20 je 42-letni moški vozil osebni avtomobil po lokalni cesti v naselju Rošpoh iz smeri Kamnice proti Kungoti. Hitrosti vožnje ni prilagodil lastnostim in stanju ceste (vozišče poteka iz klanca v vzpon, v klanec v padcu, v desnem nepreglednem ovinku).

Zaradi tega ga je z vozilom v ovinku zaneslo v levo, na smerno vozišče, namenjeno za vožnjo vozil iz nasprotne smeri. V tistem trenutku je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 57-letna voznica tovornega vozila, ki se je umikala skrajno desno, vendar trčenja ni mogla preprečiti. Voznik je tako s sprednjim levim delom osebnega avtomobila trčil v sprednji levi del tovornega vozila.

Voznik in voznica sta po nesreči ostala ukleščena v vozilih. Oba so iz vozila spravili poklicni gasilci. Voznik je v trčenju utrpel tako hude poškodbe, da je na mestu nesreče umrl, voznico pa so lažje telesno poškodovano prepeljali v UKC Maribor. O prometni nesreči bodo policisti sestavili poročilo pristojnemu tožilstvu.

V letošnjem letu je to na cestah na območju PU Maribor prva prometna nesreča, v kateri je kdo umrl. V lanskem letu smo prvo tako nesrečo obravnavali šele meseca marca.

 

Več iz te kategorije