0 Deljenj 5453 Ogledov

VIDEO: Mile Mojce z RTV Slovenija ima velikega

29. January, 2018 12:50
5453 Ogledov
© Bralec Samo

Milenko Šetinc je številka 46 slovenske liste registriranih lobistov. Je pa – njagova žena je v.d. urednika dnevno-informativnih oddaj na RTV Slovenija Mojca Šetinc Pašek – tudi lobist z največjim vplivom na RTV Slovenija. Področja, na katerih je Mile registrirano vpliven, prikazuje dokument spodaj, ki je sicer javno objavljen na spletni strani Komisije za preprečevanje korupcije.

Vpliv na javno RTV hišo, ki je financirana z obveznim prispevkom državljanov, je očitno zelo donosen. Milenko Šetinc in Mojca (ki je kariero znotaj javne hiše RTV delala kot hči Darka Paška in ga v intervjujih za različne medije kliče Mile) vozita verjetno tudi enega največjih avtomobilov, kar si jih lahko privoščijo slovenski lobisti in novinarke iz javne RTV-hiše. Ogledate si ga lahko na sliki spodaj ali na priloženem posnetku.

Naš zvesti bralec Samo je Mileta pred dnevi posnel, ko je svojo cestno ladjo pustil kar sredi cestišča, in to na eni najbolje policijsko nadzorovanih lokacij v državi, na Gregorčičevi, kjer ima prostore tudi vrh vlade. Milenko Šetinc je ustavil pred OŠ Majde Vrhovnik, a, tako pripoveduje Samo, svoje cestne ladje ni parkiral na za to predvideno mesto, kot to počnejo drugi starši, ki pridejo po otroke, ampak je ogromno vozilo pustil kar sredi cestišča. Samo ugiba, da je razlog bočno parkiranje, ki ga je za parkiranje na omenjeni ulici baje treba obvladati.

Bralec je k posnetku pripisal, da Šetinca sicer večkrat opazi, ko pred šolo pušča avtomobil tako, kot drugim staršem ni dovoljeno, ni pa še opazil, da bi to zmotilo policiste malce nižje na ulici ali mestne redarje. Mile Šetinc je sicer v preteklosti tudi javno hvalil ljubljanskega župana Zorana Jankovića in obračunaval z njegovimi nasprotniki.

Več iz te kategorije