0 Deljenj 42418 Ogledov 1 Comments

IZ TISKANE IZDAJE: Gola resnica o Denise Dame

29. January, 2018 12:39
42418 Ogledov 1

Razkrivamo nekaj ne preveč bleščečih trenutkov iz mladosti Denise Dame, nekdaj bolj znane kot Denise Ferk.

Denise Ferk danes v prestižnih oblekah in ob dragih pijačah potuje po svetu. (foto: Facebook)

Kdo je manekenka Denise Dame, ki se je na slovenski modni sceni pojavila kot strela z jasnega? Ki je prošnjo za intervju Ule Furlan, hčerke razvpite voditeljice Miše Molk, hladnokrvno zavrnila? Kdo je koroška manekenka, ki se fotografira na mehiških plažah? Njeni posnetki na spletni strani portala YouTube, kjer z opitim glasom in kozarcem vina v roki razglablja o svojem »luksurioznem« (tako pravi sama, najbrž misli luksuznem) življenju in razkazuje »glamur«, imajo že več milijonov ogledov, prav tako ima na profilu Instagram že več kot 30 tisoč sledilcev. A virtualna zvezda je z novim letom presenetila in šokirala svoje oboževalce. Prenehala bo snemati in objavljati video bloge, saj se seli v Mehiko k svojemu nekdanjemu fantu. Prav ta fant je bil njen vir financiranja dragih oblačil in nakita, pove Denise v zadnjem blogu, kjer tudi pokaže, kakšno življenje jo čaka v Mehiki. Medtem, ko se Denise sprošča v bazenu bogataša, ji služkinje pripravljajo zajtrk, tekom dneva pa jo čakajo opravila, kot so sprehajanje, nakupovanje, kopanje v mehiškem morju, ležanje na peščenih plažah in pitje dragega vina. S fantom iz Mehike si namreč delita tudi ljubezen, ki jo Denise še kako rada pokaže v svojih videih – ljubezen do vina.

Že v srednji šoli je rada popivala

Že leta 2013 je rada pozirala, a v popolnoma drugačni opravi s cigareto v roki.

Pobrskali smo po preteklosti »slavne« manekenke, 24-letne Denise Dame oziroma Denise Ferk z Raven na Koroškem, se pogovarjali z njenim sošolcem iz srednje šole in izbrskali nekaj pikantnosti iz časa pred spletnim luksuzom in bliščem. Kot pravi naš vir, njen nekdanji sošolec iz gimnazije, ki želi zaradi posredovanih občutljivih informacij ostati anonimen, Denise Ferk v srednji šoli ni bila prav nič »luksuriozna«. Ni bila fotomodel in nihče ni pričakoval, da bo to nekega dne postala. Že takrat je rada zvrnila kakšen kozarec ali dva vina preveč. A ne dragega vina v prestižnih restavracijah – Denise se je s cenenim vinom iz plastičnih kozarcev opijala kar na klopci v parku pred gimnazijo na Ravnah na Koroškem.

Denise Dame je pred prazno Cvetličarno slekla majico in pokazala svoje oprsje. (foto: YouTube)

Poljubljala se je kar na odru

Odkar je prepoznavna, se oblači v obleke dragih znamk, visoke pete in nakit. V enem od spletnih blogov je opisala, kako je omrežila nekega bogataša v hotelskem baru, ga peljala v svojo predsedniško hotelsko sobo, ter dodala, da išče in pada na bogate moške. A v srednješolskih letih je bila zgodba nekoliko drugačna; kot pravi njen nekdanji sošolec, obleče-ni bila tako pikolovska pri izbiri moških partnerjev. Spomnimo se novembrskega dogodka v ljubljanski Cvetličarni, kjer je Denise Dame pozdravila svoje oboževalce in predstavila remiks DJ Ortoxa z naslovom Kupi mi Guči. Slavno manekenko je pričakala prazna dvorana Cvetličarne, oboževalcev praktično ni bilo. Denise je na odru Cvetličarne slekla majico in javnosti pokazala svoje oprsje. Takšne odrske vragolije pa segajo že v srednješolska leta, ko je bila Denise znana po priimku Ferk. Sogovorec nam opiše zabavo izpred osmih let, kjer je bila Denise v lokalnem dijaškem in študentskem klubu Kompleks na Ravnah na Koroškem v središču pozornosti. »Med koncertom neke rok skupine v klubu Kompleks je močno opita Denise splezala na oder in začela poljubljati bobnarja, medtem ko je igral. Na odru je še nekaj časa plesala in norela, nato ga je zapustila in norenje nadaljevala pod odrom,« nam je zaupal njen sošolec.

Denise Ferk je včasih raje oblekla bolj pankerska oblačila.

Je Denise Dame ženski Damjan Murko?

Povedal je, da je bila njena mimika in govorica tudi takrat malo »drugačna« oziroma posebna, a je kljub temu mnenja, da Denise v posnetkih še dodatno poudari nenavaden način govora. Seveda nas je o Denise zanimalo zlasti, ali so njeni posnetki dobro premišljena marketinška poteza ali je pač taka, kot jo vidimo na posnetkih. Čeprav jo zelo dobro pozna, saj sta štiri leta skupaj gulila šolske klopi, na to nima odgovora; mogoče je, da je Denise ubrala podobno pot kot največji slovenski samopromotor Damjan Murko. Prav tako kot on je Denise kaj kmalu po »preboju« na sceno začela s prodajo izdelkov pod svojo blagovno znamko. Prav tako s svojim značilnim pozdravom v videih (»Živjo, kako ste kaj?«) in izborom nevsakdanjih besed, kot je denimo »luksuriozno«, opozarja nase in gradi svoj imidž. Druga možnost pa je, da jo je njeno obnašanje in posledično zgražanje ter norčevanje javnosti iz njenega načina komunikacije izstrelilo v svet prepoznavnosti, kar Denise danes s pridom izkorišča.

 

Podobnost med Denise Dame in Damjanom Murkom

(foto: Facebook)

Kot Damjan Murko je tudi Denise Dame odlična samopromotorka. Za slavo je uporabila le svoje veščine na spletnih omrežjih Facebook, YouTube in Instagram in to do takšne mere, da so o njej na veliko začeli pisati vsi slovenski mediji. Tudi Damjan Murko od časa do časa na spletu objavi kakšno izzivalno fotografijo, stori kakšno drzno potezo, kot je denimo napoved kandidature za predsednika Slovenije, do katere pa nikoli ni prišlo, ali vsakoletna prodaja koledarja nagega Murka. Tudi Denise je začela s prodajo svojih izdelkov, in sicer majic z napisom »Kupi mi Guči«, kar je znani rek iz njenih videoblogov na portalu YouTuba. Oba s svojim obnašanjem, z načinom komunikacije in drznimi dejanji vsake toliko časa opozorita nase in ne pustita javnosti, da bi nanju pozabila.


Več iz te kategorije