0 Deljenj 1816 Ogledov

Kučan se je vmešal: Volk je užaljen, Golob za drugo pritiska v Washingtonu

11. September, 2022 20:22
1816 Ogledov

Vojko Volk bi šel v Washington, pa so mu Kučan, Golob in Kosova prekrižali načrte. Foto: Facebook.

Prerivanja na Golobovem dvoru sežejo vse do Washingtona, bi lahko rekli ob zadnjih informacijah o užaljenem državnem sekretarju predsednika vlade Roberta Goloba Vojku Volku.

Slabo voljo je zakuhala razvpita Marta Kos, podpredsednica Golobove stranke Gibanje Svoboda, ki je kljub več desetletjem politične kilometrine, kot predsedniška kandidatka pogorela, še preden je vložila kandidaturo.

V ozadju štrene spet meša upokojenec z najvišjo pokojnino Milan Kučan, ki je Kosovi zlobiral Golobovo obljubo, da bo dobila štiriletni mandat na ambasadi v Washingtonu, če odstopi od kandidature za predsednico republike. Kjer ji, po meritvah javnega mnenja, ki so bile objavljene, preden je kandidirala, tako ali tako ne bi uspelo.

Ampak, Slovenija v Washingtonu že ima veleposlanika s polnim mandatom. Toneta Kajzerja, ki ga je ministrstvo za zunanje zadeve za štirileteni mandat akreditiralo novembra 2020. Kajzer, karierni diplomat, ki je bil že veleposlanik na Finskem in v Estoniji, potem pa na Danskem, je po naših informacijah sedaj deležen pritiskov esteblišmenta iz Slovenije, naj odstopi kot veleposlanik.

 

Več iz te kategorije