0 Deljenj 640 Ogledov

Zjutraj in dopoldne še lahko sneži, jutri ledeno jutro

10. January, 2022 6:03
640 Ogledov

Danes bo sprva povsod pretežno oblačno, ponekod na jugu in vzhodu bo zjutraj in dopoldne občasno še rahlo snežilo, za ponedeljek napovedujejo pri Agenciji RS za okolje. Popoldne se bo predvsem na zahodu delno zjasnilo. Sprva bo na Primorskem pihala šibka burja, ki se bo čez dan krepila, ponekod v notranjosti pa bo zapihal severni do severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 4, na Goriškem in ob morju do 9 °C.

Jutri bo pretežno jasno. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja, ki bo popoldne slabela, ponekod v notranjosti pa bo pihal severovzhodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do -1, na Primorskem od 0 do 6, najvišje dnevne od -1 do 4, na Primorskem do 9 °C.

Obeti. Tudi v sredo in četrtek bo pretežno jasno, na Primorskem bo predvsem v sredo še pihala šibka burja.

Vremenska slika. Nad južnim Sredozemljem je ciklon, nad Alpami in srednjo Evropo pa območje visokega zračnega tlaka, ki sega tudi proti Skandinaviji in Pirenejskemu polotoku. Nad naše kraje doteka razmeroma hladen in postopno bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine.Danes bo sprva pretežno oblačno, rahlo sneženje bo dopoldne ponehalo tudi v notranjosti Hrvaške. Čez dan se bo v krajih zahodno od nas in ob severnem Jadranu zjasnilo. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna, pod Velebitom močna burja.

Jutri bo pretežno jasno. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna do močna burja, ki bo popoldne slabela.

Več iz te kategorije