0 Deljenj 934 Ogledov

Židanovi odstopili od nakupa vozila s kubaturo nad 1900 ccm iz denarja državljanov, a nočejo povedati, kdo si ga je omislil

29. April, 2019 9:13
934 Ogledov

Osmomarčevska namera državnega zbora, ki mu predseduje predsednik SD Dejan Židan, da kupi vozilo s kubaturo nad 1900 ccm, se je zaenkrat izjalovila, so sporočili iz službe za odnose z javnostmi državnega zbora.

O javnem razpisu, ki ga je državni zbor objavil 8. marca, nanj pa so prispele štiri ponudbe, so zapisali: “Na podlagi objavljenega javnega razpisa za nakup novega vozila smo sprejeli odločitev o zavrnitvi vseh prejetih ponudb (odločitev je objavljena tudi na Portalu javnih naročil). V letošnjem letu razpisa ne bomo ponavljali, odločitev pa bo pravnomočna 29. 4. 2019.

Pojasnil o podrobnostih razpisa, s katerim je državni zbor za potrebe poslancev kupoval vozilo, ki bi imelo nad 1900 ccm, nismo prejeli. Spraševali smo:

– Kdo je sklenil, da bo DZ kupil novo vozilo in zakaj?
– Ali je postopek že zaključen? V kolikor je, nas zanima, kakšen avtomobil je bil izbran in koliko bo DZ zanj plačal?
– Ali drži, da državni zbor zahteval prostornino motorja nad 1900 ccm? Zakaj, kdo bo avtomobil uporabljal in v kakšne namene, da je potrebna takšna prostornina motorja?

Iz službe za odnose z javnostmi državnega zbora so pojasnili le: “Nakup je bil načrtovan z letnim načrtom ravnanja s stvarnim premoženjem. Z novim vozilom bi nadomestili deset let staro vozilo, uporabljali pa bi ga predvsem poslanci, izključno v službene namene.

Ponudniki so sicer na potalu javnih naročil prosili za znižanje kubature, ponudili bi vozilo, ki bi izpolnjevalo vse ostale zahteve motorja, ki bi imelo kubaturo na 1700 ccm, a v državnem zboru na tako spremembo niso pristali, posnetek strani si lahko preberete v nadaljevanju.

Na razpis so prispele štiri ponudbe, ki jih objavljamo v nadaljevanju.

Več iz te kategorije