0 Deljenj 2887 Ogledov

Zaradi vetra drama ambulantnega letala na Letališču Jožeta Pučnika, vsi stiskajo pesti

5. February, 2020 8:07
2887 Ogledov
PGD Ilirska Bistrica

Po napovedi Agencije RS za okolje (Arso) bo s severa danes pihal zmeren do močan veter. Ta bo najmočnejši v Zgornjem Posočju, pod Karavankami, v severovzhodni Sloveniji in v višjih legah, kjer bodo najvišje hitrosti vetra od 70 do 90 kilometrov na uro, krajevno lahko tudi okoli 100 kilometrov na uro, opozarjajo na Arsu.

Drugod po državi bodo najmočnejši sunki vetra okoli 70 kilometrov na uro. V drugem delu noči bo veter slabel.

https://intelligent-chebyshev.65-108-229-32.plesk.page/news/slovenija-v-primezu-vremenske-ujem-bliska-grmi-tisoci-brez-elektrike/

Skupno zabeležili 79 dogodkov zaradi vetra

Močan veter je predvsem na severu in severovzhodu države povzročil veliko nevšečnosti že v torek. Po podatkih uprave za zaščito in reševanje so tako skupno zabeležili 79 dogodkov, aktivirali pa so tri poklicne gasilske enote in 65 prostovoljnih gasilskih enot.

Veter je razkrival strehe objektov, podiral drevje ter električne in telekomunikacijske drogove. Tako so o težavah poročali z območij elektropodjetij Maribor, Ljubljana in Celje. Skupno pa je za kratek čas brez elektrike v torek ostalo okoli 14.500 uporabnikov.

Letalo ni moglo pristati

»Zaradi močnih turbulenc v priletu na ljubljansko letališče, pred približno eno uro, je moralo ambulantno letalo Cessna 560 Citation iz Berlina preusmeriti svoj let na najbližje odprto letališče, to je bil Dunaj ? DRŽIMO PESTI, DA SE VSE IZTEČE POZITIVNO,« so okoli 3. ure zjutraj zapisali na facebook strani Slovenski letalski portal.

Več iz te kategorije