0 Deljenj 1530 Ogledov
Simbolična fotografija. Foto: Facebook

Veter bo danes še močnejši kot včeraj, Arso izdal opozorilo, prinesel bo snežne plohe

5. February, 2020 8:26
1530 Ogledov

Danes bo na Primorskem pretežno jasno, drugod bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, možna bo kakšna manjša snežna ploha, so v napoved ob 6. uri zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Pihal bo zmeren severni veter, ki se bo čez dan še okrepil. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 9, na Primorskem do 12 °C. Za danes so izdali tudi opozorilo.

Opozorilo

V sredo bo pihal zmeren do močan veter severnih smeri, ki bo najmočnejši v Zgornjem Posočju, pod Karavankami, v severovzhodni Sloveniji in v višjih legah, kjer bodo najvišje hitrosti vetra od 70 do 90 km/h, krajevno lahko tudi okoli 100 km/h. Drugod bodo najmočnejši sunki vetra okoli 70 km/h.

Zvečer in v prvem delu noči bo še vztrajal zmeren do močan severnik, ki se bo proti jutru polegel.

Opozorilo je objavil tudi specializirani vremenski portal Neurje.si.

Jutri bo pretežno jasno, občasno bo nekaj koprenaste oblačnosti. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do 0, ob morju okoli 3, najvišje dnevne od 4 do 10 °C.

Obeti. V petek bo precej jasno. V soboto bo na vzhodu nekaj več oblačnosti, drugje bo še sončno vreme.

Vremenska slika. Nad Alpami se krepi območje visokega zračnega tlaka, ciklon pa se je pomaknil nad južni Balkan in Črno morje. Nad naše kraje z močnimi severnimi vetrovi doteka hladnejši in bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo v Alpah večinoma oblačno, občasno bo rahlo snežilo. Drugod bo deloma sončno in suho. Hladneje in vetrovno bo.

Jutri bo precej sončno, v krajih vzhodno od nas bo popoldne občasno povečana oblačnost. Veter bo ponehal.

Več iz te kategorije