0 Deljenj 962 Ogledov

Za zlate košarkarje 50.000, za ministrico 26.000

2. October, 2017 22:16
962 Ogledov

Maja Makovec Brenčič, ki se v imenu vladajoče SMC poteguje za predsednico republike, je zlatim košarkarjem namenila 50 tisočakov, sebi pa, za stalno pripravljenost, skoraj 26 tisoč evrov.

Predsedniška kandidatka največje vladajoče stranke SMC Maja Makovec Brenčič je kot ministrica za izobraževanje, znanost in šport v ponedeljek Košarkarski zvezi Slovenije »za dosežek, ki je ne le poskrbel za neverjetno promocijo Slovenije, temveč jo je z zlatimi črkami tudi vpisal v športno zgodovino«, namenila 50 tisoč evrov nagrade. Štiri tisoč na igralca Kako malo predsedniška kandidatka Maja ceni košarkarsko evropsko zlato, pove podatek, da je sama na ljubljanski ekonomski fakulteti prejela več kot 26 tisoč evrov dodatka za stalno pripravljenost. Gre za neupravičeno izplačane dodatke za čas med letoma 2009 in 2013, ko je bila Maja Makovec Brenčič že tako ali tako dobro plačana prodekanja Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani. Če bi nagrado, ki jo je ministrica dodelila Košarkarski zvezi Slovenije, razdelili le med 12 igralcev, bi vsak dobil malce več kot štiri tisočake (vsi zneski, tudi 26 tisočakov Makovec Brenčičeve, so bruto). A to ni mogoče, saj je treba nagrado razdeliti več prejemnikom, tudi ljudem iz podporne ekipe, na katere v ponedeljek na Kongresnem trgu v Ljubljani ni pozabil vrhunski mladi up Luka Dončić .

Morala je vračati

Maja Makovec Brenčič, ki bi rada postala predsednica republike, je morala dodatke, ki si jih je kot dekanja neupravičeno izplačala, vrniti. A ni ji šlo prav posebej tekoče, še zdaleč pa ni priznala napake, ampak je neupravičeno pri dobljena sredstva vračala pod pri – tiskom javnosti. Prvih 3151 evrov je vrnila, ko je v javnost pricurljala informacija, da je neupravičeno izplačevanje dodat – kov odkril inšpektorat za javni sektor. Lani februarja naj bi ekonomski fakulteti vrnila še 13.977 evrov neto; ta vsota naj bi bila po poročanju Slovenke tiskovne agencije preostanek zneska. Razliko med neto in bruto zneskom, ki je znašal natanko 26.094 evrov, naj bi na podlagi regresnega zahtevka fakulteti poravnala finančna uprava.

Finančni apetiti ministrice Maje

19.000 EVROV potnih stroškov si je po ugotovitvah medijev kot predsednica Nacionalne agencije RR za kakovost v visokem šolstvu od aprila 2010 do aprila 2013 izplačala Maja Makovec Brenčič. Na izplačila je opozorilo računsko sodišče po pregledu poslovanja agencije, ki je skupaj izplačala skoraj 40 tisoč evrov v nasprotju s predpisi. Denarja niso želeli vrniti, čeprav jim je to naložilo računsko sodišče, saj je direktor agencije Ivan Leban trdil, da so si prejemniki ves denar zaslužili in da so imeli za vsa izplačila pravno podlago.

Več iz te kategorije