0 Deljenj 1967 Ogledov

Z jasli propadle LDS v objemu SMC

1. October, 2017 20:11
1967 Ogledov
Na spletni strani mariborske energetike, ki jo vodi Alan Perc, so v fotogaleriji objavili direktorjevo fotografijo s predsednikom SD Dejanom Židanom in uslužbencem Ljubom Germičem, bivšim politikom LDS, ki hodi na zasebne zabave vladne SMC s predsednikom vlade.

Potem ko je kar enajst let preživel v parlamentu kot poslanec vladajoče LDS, smo Ljuba Germiča zdaj opazili na zasebni zabavi stranke SMC.

Ljubu Germiču se je kljub propadu stranke, na listi katere je preživel desetletje v domačem in evropskem parlamentu, uspelo obdržati na visokih položajih, ki jih lahko zasedejo le politično »sprejemljivi«. V službo hodi v javno podjetje Energetika Maribor, kjer je po poročanju Dela iz leta 2012 dobil pozicijo vodje tehnične službe. Takrat je tarnal, da je težko dobiti službo, kako pa mu je po enajstih letih skoraj neopaznega ždenja v poslanskih klopeh to uspelo, ni povsem jasno, saj iz njegovega življenjepisa na spletni strani državnega zbora kakšnih vidnejših referenc s področja tehnologije ni mogoče opaziti.

Ko je takratna koalicija, v kateri je bila tudi njegova nekdanja LDS, razpadla zaradi izstopa stranke Zares, je po odstopu Pavla Gantarja z mesta predsednika državnega zbora to službo za par mesecev dobil Germič. Pred odhodom v politiko je bil šest let učitelj na Gimnaziji in srednji kemijski šoli Ruše, kjer je bil tudi ravnatelj. Predsednik sveta UKC Vlada pod taktirko Mira Cerarja in S MC je Germiču n a poletni seji 27. julija podelila nov štiriletni mandat za svojega predstavnika v svetu Univerzitetnega kliničnega centra Maribor. Potem so ga preostali člani sveta podprli še za predsednika, čeprav se je februarja znašel v aferi, po kateri je po pismu zaposlenih v UKC, naslovljenem na ministrico Milojko Kolar Celarc, iz sveta odšla takratna predsednica sveta zavoda Vlasta Kovačič Mežek.

Ministrica Kolar Celarc naj bi takrat razmišljala o menjavi vseh članov sveta UKC, torej tudi Germiča, a je ta svoj položaj obdržal in dobil še nov mandat. To gotovo ni naključje. Germič se je s Cerarjem družil tudi mesec pozneje, v začetku marca, ko je bil predsednik največje vladne stranke in vlade, ki je Germiča imenovala v svet UKC Maribor, spet v štajerski prestolnici. Še pojasnilo, čemu pišemo o zasebni zabavi SMC v Mariboru. Od članov stranke SMC smo izvedeli, da naj bi s prizorišča varnostniki pospremili nekega fotografa z obrazložitvijo: to je zasebna zabava – s predsednikom vlade Cerarjem, predsednikom državnega sveta Mitjo Bervarjem ter ministrico za zdravje, pri kateri sestavljajo sezname za svete zavodov. To pa o odnosu Germiča in SMC pove še več.

Več iz te kategorije