0 Deljenj 944 Ogledov

Vremensko buren torek: Ob močnejših padavinah se bo meja sneženja spuščala, celo zagrmi lahko

28. January, 2020 9:23
944 Ogledov

Danes bo večinoma oblačno, le na vzhodu bo še nekaj jasnine. Predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji bo občasno deževalo, zvečer pa bodo ob prehodu vremenske fronte padavine zajele tudi vzhodne kraje, lahko tudi zagrmi, so v napoved ob 9. uri zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Meja sneženja se bo spustila do okoli 800 m, ob močnejših padavinah tudi nižje. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, zvečer bo v severovzhodni Sloveniji zapihal zmeren severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 13, v alpskih dolinah okoli 5 °C.

V prvem delu noči bodo padavine ponehale, oblačnost se bo trgala. Po nekaterih nižinah v notranjosti bo zjutraj nastala megla. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 3, v alpskih dolinah okoli -4, ob morju 7 °C.

Jutri se bo postopno povsod razjasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 12 °C.

Obeti. V četrtek bo precej sončno, proti večeru pa se bo zahoda pooblačilo. V petek bo zmerno do pretežno oblačno. Pihal bo jugozahodnik.

Vremenska slika. Nad severno Italijo nastaja plitvo ciklonsko območje. Hladna fronta je dosegla srednjo Evropo in bo zvečer prešla naše kraje, pred njo k nam prieka topel in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo pretežno oblačno. V krajih zahodno in južno od nas bodo pogoste padavine, tudi nevihte, proti večeru bo občasno deževalo tudi v krajih severno in vzhodno od nas. Ponekod bo pihal okrepljen jugozahodnik.

Jutri se bo razjasnilo, več oblačnosti bo le v Alpah, kjer bo občasno rahlo snežilo.

Več iz te kategorije