0 Deljenj 528 Ogledov

Vikend bo vremensko skoraj povsod neprijeten

26. February, 2022 7:29
528 Ogledov

Danes bo na zahodu precej jasno, za soboto napovedujejo pri Agenciji RS za okolje. Drugod bo spremenljivo oblačno, popoldne bo možna kakšna kratkotrajna ploha. Čez dan bo pihal okrepljen severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 8, na Goriškem in ob morju okoli 11 °C.

Jutri bo na jugovzhodu pretežno oblačno, na Kočevskem bo lahko naletaval sneg. Drugod bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Še bo hladno in vetrovno. Jutranje temperature bodo okoli 0, v alpskih dolinah do -5, na Primorskem okoli 4, najvišje dnevne od 4 do 8, na Goriškem in ob morju do 12 °C.

Obeti. V ponedeljek bo precej jasno, več oblačnosti bo občasno na vzhodu. Še bo pihal severovzhodnik, na Primorskem šibka burja. V torek bo pretežno jasno, veter bo oslabel.

Vremenska slika. Nad osrednjim Sredozemljem je ciklonsko območje, nad srednjo Evropo pa se je okrepilo območje visokega zračnega tlaka. Od severovzhoda priteka k nam hladen in nekoliko bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes in jutri bo v krajih južno in vzhodno od nas pretežno oblačno s posameznimi plohami. Drugod bo povečini sončno. Vetrovno bo in hladno. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna, pod Velebitom močna burja.

Več iz te kategorije