0 Deljenj 810 Ogledov

VIDEO: NEVIHTE PONOVNO ZALIVALE STAVBE IN PODIRALE DREVESA A kaj, ko se ponoči spet obeta huda ura

13. June, 2018 22:17
810 Ogledov
facebook

Nevihta, ki se je po opoldnevu premikala preko Dolenjske in Posavja, ni povzročila večjih posledic. Na Trebanjskem in v Posavju je padavinska voda zalila nekaj pritličnih stavb in kleti, močan veter je na cesti od Trebnjega proti Mirni podrl nekaj dreves. Ponekod so nalivi na ceste nanosili blato in pesek, kar so odstranili komunalni delavci.
Na novomeškem centru za obveščanje so za STA povedali, da je padavinska voda zalila objekt v Gorenjem Medvedjem selu, trebanjsko kmetijsko zadrugo in hišo v njeni soseščini. Na pomoč so priskočili gasilci iz lokalnih društev Trebnje in Ponikve.

V Dolenjskih Toplicah je voda zalila prostore podjetja Črtalič, iz katerih so lokalni gasilci že izčrpali 25 kubičnih metrov vode, so dodali.

Na brežiškem centru so za območje Posavja za STA navedli, da je padavinska voda na območju od Kostanjevice na Krki do Sevnice v manjšem obsegu zalila nekaj kleti. Kot so naknadno sporočili z Uprave RS za zaščito in reševanje, je meteorna voda na Prešernovi cesti v Sevnici zalila kletne prostore policijske postaje. Gasilci so izčrpali okoli 400 litrov vode.

Po podatkih Agencije RS za okolje je danes zvečer in v noči na četrtek predvsem v osrednjem in vzhodnem delu države pričakovati pogoste nevihte s krajevno močnimi nalivi. Ob tem se lahko pojavijo tudi močnejši sunki vetra in toča, možni so hitri porasti hudournikov in zastoji meteorne vode.

Gasilci pa so posredovali tudi v naselju Gorenje Skopice, kjer je močan naliv zalival delovne stroje v poslovnem objektu. Gasilci so prekrili poškodovani del strehe ter zavarovali delovne stroje v objektu.

 

 

Več iz te kategorije