0 Deljenj 775 Ogledov

VIDEO: Kaos v Ljubljani, metanjem bakel na parlament! Po nasilnih spopadih se je oglasila policija

15. September, 2021 22:29
775 Ogledov

Na ljubljanskem Trgu republike pred parlamentarnim poslopjem so se danes zbrali nasprotniki uvajanja pogojev PCT (preboleli, cepljeni, testirani) v vse sfere življenja.

Po protestih se je oglasila policija: »Policisti Policijske uprave Ljubljana so danes opravili varovanje protestnega shoda, ki se je okoli 18. ure pričel na Trgu republike, kjer se je zbralo okoli 8000 ljudi. Okoli 20. ure je prišlo na tem mestu do množične kršitve javnega reda in miru, pri čemer so v policiste in poslopje Državnega zbora metali granitne kocke, steklenice in pirotehniko, zaradi česar je policija za zagotovitev javnega reda shod razpustila. Osebe so bile večkrat pozvane, naj zapustijo Trg republike, vendar tega ukaza niso upoštevale, zato so policisti množico iz Trga republike razgnali. Posamezne skupine so se nato na območju centra Ljubljane uprle in niso upoštevale ukazov policije, naj se razidejo, prav tako je prišlo do napadov na policiste, v katere so posamezniki metali granitne kocke in druge predmete, ter uporabljali pirotehniko. Policija trenutno deluje na širši okolici centra mesta in poskuša razgnati posamezne skupine. Zoper osebe, ki na Šubičevi cesti niso upoštevale ukazov, naj se razidejo, je bil uporabljen tudi vodni top.«

Policijska intervencija še poteka, zato vam drugih informacij trenutno ne moremo posredovati. Informacijo bomo dopolnili, ko bo posredovanje policije zaključeno in bo znanih več podatkov.

Več iz te kategorije