0 Deljenj 603 Ogledov

Plohe in nevihte bodo danes zajele celo državo

16. September, 2021 6:22
603 Ogledov

Danes se bo postopno pooblačilo, dopoldne se bodo na zahodu začele pojavljati krajevne plohe in nevihte, ki se bodo popoldne občasno širile proti osrednjim in vzhodnim krajem, za četrtek napovedujejo pri Agenciji RS za okolje. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 26, na vzhodu do 29 °C.

Ponoči se bodo dež razširil nad večji del Slovenije, vmes bodo tudi nevihte. Predvsem v zahodni polovici Slovenije bodo možni krajevno močnejši nalivi. Jutranje temperature bodo od 13 do 19 °C.

Jutri ­bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, predvsem na Primorskem bodo tudi nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 25 °C.

Obeti. V soboto bo pretežno oblačno, občasno bodo še krajevne padavine, ki bodo pogostejše na zahodu. Predvsem na vzhidu se bodo popoldne oblaki trgali. V nedeljo bo oblačno in deževno, na severovzhodu pa povečini suho.

Vremenska slika. Nad srednjo Evropo in severnim Sredozemljem je plitvo ciklonsko območje, hladna fronta je dosegla Alpe. Pred njo priteka nad naše kraje z jugozahodnim vetrom topel in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine. Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem v krajih zahodno in južno od nas bodo pogoste plohe in nevihte.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, ob severnem Jadranu tudi nevihtami.

Več iz te kategorije